• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Whisky koktélokat kevert nekünk a világ egyik legismertebb bartendere

2016-11-08 ● Kodela Mia

A hétvégén rendezték meg hatodik alkalommal a budapesti Whisky Show-t, amelyre ezúttal egy igazán előkelő vendég is érkezett Ali Reynolds személyében, aki a 2015-ös World Class GB bartender verseny győztese és egyben a világ 6 legjobb bartenderének egyike.

121A2257_2

Jelenleg is London szívében él és dolgozik Ali Reynolds, a Johnnie Walker nemzetközi nagykövete, aki a hétvégén pedig Budapestre látogatott, hogy a hazai közönségnek is whisky kóstolót tartson és különleges whisky koktélokkal ismertesse meg az érdeklődőket.

Ali Reynolds 2015-ben nyerte el a World Class GB bartender címet, majd megmérettette magát a dél-afrikai World Class világdöntőn is, ahol a legjobb 6 versenyző közé került. Ali tudása és szenvedélye mindig is tükröződött különleges italaiban, ezzel is kitűnve versenytársai közül, hiszen folyamatosan követi a trendek- és ízvilágok változását és ez alapján készít újabb és újabb italkülönlegességeket. A díjnyertes bártender ezúttal is bizonyította, hogy mindig meg tudja lepni a közönséget, popcornnal és füstölt tengeri sóval is ízesítette koktéljait a bemutatóján.

121A2287_2

Magyarországra érkezésének ráadásul különleges apropója volt, most debütált itthon ugyanis a Johnnie Walker limitált kiadású új terméke, a Johnnie Walker Blender?s Batch Red Rye Finish, amely különlegessége, hogy a gabona és maláta whiskyt bourbon hordóban érlelik, amitől vaníliás és friss gyümölcsös ízjegyekkel egészül ki. Ezt követően pedig olyan hordóban pihen tovább, melyben korábban rozs whiskyt érleltek, ennek köszönhetően pedig édesebb, selymesebb, könnyedebb whiskyt kapunk végeredményül.

És ízelítőül két koktél, amelyeket Ali javasol, ha egy igazán jó Johnnie Walker italt készítenénk otthon:

Első randi koktél:

? 40 ml Johnnie Walker Gold
? Popcorn
? 15 ml Cola redukció
? 2 csepp Unicum
? 5 ml cukor

A Johnnie Walker Gold whisky-be áztassunk egy órán át édes vagy vajas popcornt, majd adjuk hozzá a Cola redukciót, az Unicumot, valamint a cukrot. A füstös, édes-karamellás aromákat az Unicum herbás ízjegyei ellensúlyozták, édes de nem gejl koktél, izgalmas ízekkel.

The Player:

? 40 ml Johnnie Walker Blue Label
? 15 ml bergamot syrup
? 25 ml cider
? 2 csepp Unicum
? 4 cent pezsgő

Ez egy nagyon friss, kellemesen citrusos-fűszeres-almás koktél volt, amiben az összetevők remekül kiemelték a Blue Label aromáit.

Címkék: Ali Reynolds, Johnnie Walker, koktél, Whisky Show

← Zacapa – Rum a felhők közül Shake it very well →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint
Loading
00:00 / 34:51
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Nov 13, 2025 • 34:51

    „Megkérdezhetem, hogy mi volt a kedvenc gyerekkori kajád?” – ezzel a felütéssel főzi meg hírességek kedvenceit a Balint’s Pot rövid videóiban Németh Bálint privát séf.

  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!