• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Hova menjünk a Balaton déli partján?

2018-03-20 ● Kodela Mia

?Nekünk az egész életünk a Balaton, nem is értjük, hogy lehet, hogy olyan sokan mindössze a néhány nyári hónap alatt jönnek ide? ? alapvetően ezen az ellentmondáson szeretne változtatni Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borásza azzal, hogy márciustól egy éven keresztül minden hónapban egy-egy új úti célt javasol azoknak, akik a Balaton felé veszik az irányt.

bujdoso_egesz_ev_balaton_3

Ha a legmelegebb évszakon túl alaposan körbenézünk a Balatonnál, azt látjuk, hogy leginkább azok a gasztronómiával és turizmussal foglalkozó szakemberek törődnek a legtöbbet a szezon meghosszabbításával, akik eleve a magas színvonalra törekszenek, legyen szó ételekről, borokról, szállásról vagy programokról. Ők tudják, hogy ahhoz, hogy a helybeli fiatalok itt maradjanak, sőt mások ide is jöjjenek, létfontosságú, hogy egész évben érkezzenek vendégek a régióba.

?Energiával tölt fel és hosszú távú perspektívát ad, amikor olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik ugyanúgy hisznek abban, hogy a Balaton egész éves úti cél a gasztronómia, a sport és a kultúra iránt érdeklődőknek, mint mi. Balatonlellén élünk és készítjük a borainkat, ezért sok olyan helyszínt ismerünk a Dél-Balatonon, amit érdemes kipróbálni azoknak, akik túllépnének a lángoson és a vattacukron? ? számol be arról Bujdosó Ferenc, kiket is mutat majd be ez a sorozat.

bujdoso_egesz_ev_balaton_1

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy olyan családi borászat, amelyben immár három generáció dolgozik együtt. A pincészet borai nem véletlenül viselnek vitorlázáshoz kötődő szimbólumokat, hiszen a Bujdosó testvérpár rendszeresen vesz részt a Balatonon vitorlásversenyeken. A Kapitány, az Iránytű vagy éppen a Csomó elnevezés hajózáshoz kötődő kapcsolatát valószínűleg azok is értik, akik még sosem szálltak vízre, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a Nemere és a Sirocco borok legendás balatoni vitorlásokról kapták a nevüket.

Akik szeretnék olvasni a dél-balatoni úti tippeket, a pincészet honlapján megtalálhatják őket; annak érdekében pedig, hogy véletlenül se maradhasson ki egy-egy interjú, érdemes feliratkozni a pincészet hírlevelére, vagy követni a Facebook-oldalukat.

Az első interjút itt olvashatja: http://bujdoso.com/a-balaton-toebb-mint-langos-nyar-es-strand/

Honlap: www.bujdoso.com
Facebook: facebook.com/bujdoso.szolobirtok.pinceszet
Instagram: instagram.com/bujdoso_pinceszet

(Fotók: Furmint Photo)

Címkék: Balaton, Bujdosó, Bujdosó Pincészet, dél-balaton

← Rekordszámú tétel lesz a VI. Nagy Tokaji Borárverésen Két séf, váratlan kombinációk, rekordszámú pezsgő →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!