• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Új iPhone-os borkütyük

2010-08-18 ● Kántor Endre

Nemrég számoltunk be arról, hogy megjelent az első boros applikáció iPhone-ra, és a dolog úgy tűnik, csak a kezdet volt. Mivel a fogyasztóknak még mindig segítő kéz kell, többen is úgy gondolják, hogy az iPhone a megoldás.

Amikor Michael Broadbent, a Decanter veterán kolumnistája megfogalmazta iparágról dédelgetett gondolatait a magazinban megjelent, 400. publikációja (!) alkalmából rendezett ünnepségen (!), azt mondta: a fogyasztói tudás hiánya és a az big business szemlélet jelentik a legnagyobb kihívást.

Broadbent szerint soha nem volt ilyen nagy a választék és soha nem voltak ennyire zavarban a fogyasztók, hogy ugyan mit válasszanak. A világon ma sosem látott mennyiségű sztenderd minőségű bor jelenik meg nap mint nap, a fogyasztóknak pedig útmutatásra van szüksége, mondta a borokról 50 éve író szakértő, akinek a Decanterben 1977-ben jelent meg első cikke.

Hát, az biztos, hogy sok mindent tisztázni kell a mezei fogyasztók részére, és könyörgöm, ők fizetik a cechet, ezért aztán érdemes is. Ezen kívül, divatos dolog is az iPhone, akinek van ilyenje, az biztos benne van a bortrendben is, gondolták erre hirtelen többen.

Először is maga Bordeaux, aki a régimódi imagét szeretné leporolni ezzel. Ősszel, október 1-én jönnek ki a maguk kis progijával, illetve hogy jön ki vele a CIVB, a helyi érdekeket tömörítő kereskedelmi és marketing intézet.

Azt mondják, hogy Shanghaitól New York-ig bárki lefotózhat egy bordeaux-i palackot, az app felismeri a címkét, és a user kap egy szöveget arról, hogy milyen fajtából, appellációból jön a bor, mikortól meddig érdemes fogyasztani, és milyen ételekkel megy jól. A CIVB felmérése szerint a mai fogyasztók számára Bordeaux nehezen értelmezhető és avíttas. Céljuk a kis szoftverrel az, hogy az emberek jobban megismerjék a régiót.

De nem csak egy regionális marketing szervezetnek jutott eszébe kijönni egy ilyen programmal. Maga a nagy Wine Spectator is úgy gondolta, hogy itt az ideje. A VintageChart+ olyan program, amellyel egyszerűen és okosan össze tudjuk mérni különböző borvidékek évjáratainak relatív minőségét és értékét. Az ingyenes alkalmazást minden évben frissítik a szerkesztők, a felhasználók pedig új infókkal gazdagodnak.

Címkék: iphone, kereskedelem, kütyü, mobil, szoftver, technológia

← Borral az árvízkárosultakért Cseke Gábor lett a legjobb →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Mit adott nekünk Gundel Károly?
Loading
00:00 / 32:13
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!