• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Borok ezer alatt

2011-09-05 ● Kántor Endre

Beindult az őszi szezon, fesztiválok és boros programok sora lelhető fel az országban, tessék csak szétnézni, például a mi programajánlónkban. Ezzel együtt a hiperek is beindították akcióikat. A Spar-Interspar-Kaiser?s katalógusban turkáltunk elsőnek és találtunk ezer alatti bomba vételeket.

Az üzletlánc Borvilág névre hallgató katalógusa már a kezünkben van pár napja, és bizony van benne szép számmal szuper vétel, ahogy az másnak is leesett. Érdemes átolvasni a posztot, kiszemezgették az igazán jó vételeket. Mi azonban kimondottan azzal a szemmel néztük végig, hogy mit lehet a lélektani 1000 forint alatti áron beszerezni. És bizony lehet, méghozzá nagyon jókat is.

Íme a sor, a legalacsonyabb árúakkal kezdve, szépen haladva felfelé. (Ahol nincs megadva évjárat, ott nem közölték, saját tapasztalat az, hogy a fehérek és rozék esetében ez 2010-es, vörösöknél általában – portugiziket kivéve – 2009-es.):

Tornai Nagy-Somlói Cuvée – 499 Ft

Tornai Nagy-Somlói Furmint – 599 Ft

Bock Mehri Cuvée (Olaszrizling-Hárslevelű) – 699 Ft

Ostoros Kamocsay Ákos Egri Pinot Noir – 699 Ft

Feind Cserszegi Fűszeres – 899 Ft

Wunderlich Villányi Rosé – 939 Ft

Wunderlich Villányi Portugieser – 939 Ft

Béres Tokaji Sárgamuskotály – 990 Ft

Andrássy Tokaji Furmint – 990 Ft

Nyakas Budai Müller Thurgau – 990 Ft

Simon Pinot Gris – 990 Ft

Frittmann Soltvadtkerti Ezerjó – 990 Ft

Feind Irsai Olivér – 990 Ft

Simon Egri Rosé – 990 Ft

Vincze Kékfrankos Rosé – 990 Ft

Szeremley Badacsonyi Pinot Noir Rosé – 990 Ft

Bock Villányi Portugieser 2010 2 db-tól – 990 Ft

Szeremley Badacsonyi Pinot Noir 2009 2 db-tól – 990 Ft

Konyári Merlot-Kékfrankos – 990 Ft

Simon Egri Kékfrankos – 990 Ft

Ikon Merlot – 990 Ft

Chateau Megyer Tokaji Furmint Édes – 990 Ft

Chateu Megyer Tokaji Szamorodni Édes – 990 Ft

Nekünk orbitális best buy volt a Bock Portugieser, amely általában 2000 forint körül mozog, de nagyon jó vétel a Tornai ?mezei? furmintja is ennyiért, illetve a Kamocsay Ákos által jegyzett Ostoros Pinot. Az igazság az, hogy az 1000 forint alatti kategóriában is bőven találni olyat, melyekkel el lehet mulatni az őszi időszakot, az akció szeptember 21.-ig tart.

Címkék: akció, árérték, best buy, hipermarket, interspar, olcsó, Spar

← Bősz Adrián Riesling 2008 Csóka-hegy dűlő Török Csaba „Személyes kedvenc” Szent György-hegyi Olaszrizling 2010 válogatta Radosevics Radovan →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!