• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bősz Adrián Riesling 2008 Csóka-hegy dűlő

2011-09-02 ● borravalo.hu

Anno azt mondta Adrián, hogy stabil középmezőnyt szeretne felépíteni és csak utána előjönni a csúcsborokkal.

Mivel 2006 volt a pince első önálló évjárata és a fentieket a Pécsi Borozó 2008 őszi számában nyilatkozta, bizton gondolhatom, hogy ez az egyik első ezek közül. Semmit sem találtam a borról a neten, úgy tűnik én leszek az előhírnök (bár mindössze 1300 palack készült, a pincészet ismerőinek az eltérő design miatt mindenképpen feltűnő lesz).

A címke nekem tetszik, bírom a nyomatos-merített papíros vonalat és a mostanában oly divatos
„riesling”-el sincs gondolom. Mivel a többi megjelenés általában ornamentikus, ez a címke jól jelzi, hogy különlegességgel (dűlőválogatással) lesz dolgunk. Hosszú nyakú palack, hosszú a dugó is. Csupa jó előjel.

Citromszín, némi zöldes beütéssel. Illata vastag és meleg, túlérett és lédús körte, vanília, fahéj, édesfűszerek. Elbizonytalanodom, hogy vajon száraz-e a bor? A német maradékcukros iskolára emlékeztet, sokkal határozottabb hordóhasználattal.

És lám, a kortyban ott pumpál a határozott savérzet mellett egy kis édesség, amire a hordó krémje még tesz egy lapáttal. Vastag, olajos érzetű bor, amiben főleg a gyümölcsök és a hordófűszerek dominálnak, de van egy kis fanyar grapefruit is, amit a savaknak írhatunk fel, meg bontakozó petrolosság (ízben). Megfelelően hosszú lecsengés, moderált alkohollal. Biztos vagyok benne, hogy a fektetés, érlelés a javára fog válni. Kb. 3000 Ft, három és fél csillag. A bort a Radovin bocsátotta rendelkezésemre.

Címkék: 2008, 3.5 csillag, Báta, bősz adrián, Csóka-hegy, Rajnai Rizling, Szekszárd

← Rizlingnyúzás Borok ezer alatt →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!