• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

A bolgár kalauz – Villányi Chardonnay 2008, Ruppert Szőlőbirtok

2010-03-23 ● Kántor Endre

Imikém, akkor viszem a bort, hozzad Tamáskám, ki lehet ez, mondok magamba?, nem a telefonyba, még kedvesen elbeszélgettünk, mint Esti Kornél a bolgár kalauzzal, aztán elhozták a bort.

Megint egy átlag feletti pincészet, minden évben megjelenik egy-két, inkább két-három új, eladdig ismeretlen műhely, gyönyörű borokkal. A Ruppert Szőlőbirtok mindenféle díjakat nyerő szortimentjéből a Chardonnay-t emeljük ki a harmonikus Kékfrankos rozé ?09, a könnyed, egyenes vonalú, egydimenziós Ottonel ?09 és a meghökkentően intenzív és gyümölcsös nyolcas Portugizi mellől, mert fejbekólintóan intenzív, tüzes, érett chardonnay, pedig nem is szenvedélyünk a chardonnay. Őrá és a portugizire felkaptuk a kis fejünket, a díjnyertes cabsav és az ottonel nekünk kevésbé jött be, kevésbé tűntek intenzívnek és egyedinek. 86 pt, 4 csillag.

Címkék: 2008, 4 csillag, chardonnay, ruppert, Ruppert Ákos, Villány, villányi

← Burgundia, Lajosék szerint Káli kövek Rizling 2008 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!