• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

1000 alatt (2013 ? I.)

2013-03-19 ● Kántor Endre

Beindult a tavaszi verkli, a nagy láncok a húsvéti szezonra elkezdték kihozni akciós listáikat. Szokásunkhoz, és a jó magyar válságtárcákhoz mérten ragaszkodva mi a mágikus 1000 forint alatti borokat néztük meg, elsőként a Metrónál.

Sorra jönnek ki a láncok a tavaszi akciós borlistákkal, melyekben nem egy best buy bort lehet találni minden kategóriában ? érdemes jól végignyálazni az ajánlatokat tehát. Ha azonban meghúzzuk a vonalat bruttó ezer forintnál, akkor is marad min gondolkodni, vannak bombasztikus, kihagyhatatlan vételek, és vannak olyanok is, melyekkel olcsón kísérletezhetünk.

Nézzük hát a Metro 2013. tavaszi katalógusát! Az első oldalon azonnal belecsapnak a rozéba, nem véletlenül, hisz megy az sonkához, tojáshoz, meg egyébként is jól passzol a tavaszhoz.

Mészáros Pinot Noir Rosé 2012 ? 990 Ft

Polgár Rosé Cuvée 2012 ? 890 Ft

Gedeon Kékfrankos Rosé 2012 ? 700 Ft

Juhász Egri Rosé 2012 ? 760 Ft

Taschner Rosé 2012 ? 850 Ft

Wekler Rosé Cuvée 2012 – 890 Ft

Duzsi Rosé 2012 ? 990 Ft

Légli Rosé 2012 ? 990 Ft

Hadobás Mátrai Rosé 2012 ? 635 Ft

A fehérek között már kutatgatni kell a kínálatot, borvidék szerint megy tovább a katalógus. Ezek közül a következőket mazsoláztuk ki:

Royal Tokaji Furmint 2011 ? 999 Ft

Günzer Mont Blanc 2012 ? 925 Ft

Frittman Irsai Olivér 2012 ? 999 Ft

Varga Aranymetszés Irsai Olivér 2011 ? 800 Ft

Két pincészetnél egész terméksort találni ebben az árkategóriában:

Hilltop Irsai, Cserszegi, Sauvignon blanc, Olaszrizling, Chardonnay és Merlot Rosé 2012 ? 750 Ft

Feind Irsai, Cserszegi, Chardonnay, Olaszrizling és Merlot-Kékfrankos Rosé 2012 ? 890 Ft

A vörösöknél ebben az árfekvésben már nehezebb jót találni, kicsit magasabban keresgélve sokkal nagyobb a merítés, de minket köt a mágikus vonal. Azért itt is vannak:

Thummerer Egri Cuvée 2007 ? 940 Ft

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Lelkibéke Bikavér 2011 ? 990 Ft

Günzer Tamás Portugieser 2012 ? 990 Ft

Csányi Gastro Teleki borok és Framboise Rosé ? 890 Ft

A külföldiek között is akadt pár arra érdemes bor:

Central Creek Shiraz – Cabernet Sauvignon ? 700 Ft

Jean Degaves Medoc 2009 ? 1000 Ft

Bardolino Classico DOC ? 800 Ft

Prosecco Spumante DOC ? 1000 Ft

Az árak mindenhol kerekítve, fontos, hogy kartonnal vásárlásnál ennél még olcsóbban juthatunk a borokhoz!

Címkék: 1000 Ft, akció, árérték, Metro, olcsó

← Borkút Ökogazdaság Szürkebarát 2007 Az alkalmi borturista 3. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Mit adott nekünk Gundel Károly?
Loading
00:00 / 32:13
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!