• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A nagy londoni balhé 4.: rengeteg magyar érem

2007-05-31 ● borravalo.hu

Szép eredménnyel térhettek vissza az ott megjelenő borászatok Londonból, a nemzetközi bor és párlat kiállításról. Összesen 3 arany, 9 ezüst és 19 bronzérmet zsákoltak be. Az érdekesség azonban nem az érmek száma, hanem a díjazott borok: sok közép, felső-közép kategóriás tétel kapott elismerést az IWSC-n.

Az International Wine and Spirits Competition zsűrije mintegy hat hónapig tesztel és hagyományosan a londoni kiállításon publikálja a legtöbb díjazott listáját – van, amit a Vinexpón jelentenek be, Bordeaux-ban, és van, amit később. Az idei Wine Fairen kiadott zöld pamflet nagyon tetszetős eredményt hozott a nevezett magyar borászatoknak. Számunkra főként az a tetszetős, hogy sok olyan ezüsttel és bronzzal díjazott tétel volt, amely nem a „nagyborok” kategóriájából került ki, és sokkal inkább a hétköznapi fogyasztókat célozza meg. Magyarán: nem kell 6-7 ezer forintot leperkálni azért, hogy egy nemzetközileg is elismert, szép tételt fogyasszunk. A Borravaló csapata ennek külön örül, szerintünk jó úton haladnak a borászok ezzel a borkultúra további hazai népszerűsítése irányában.

Akikkel kint találkoztunk, nagyon örültek az eredményeknek, az említett népszerűsítéssel a londoni magyar jelenlét tekintetében azonban nem voltak teljesen megelégedve.

 

Kamocsay Ákos ? Hilltop Neszmély – interjú

 

Laczkó Gábor ? Törley – interjú

 

Magyar IWSC érmek:

 

ARANY

 

Aszú Essencia 1996 – Royal Tokaji Zrt.

Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2000 – Árvay és Társa Kft.

Tokaji Aszú Esszencia 1999 – Bodnár és Társa Bt.

 

EZÜST

 

Bock Capella Cuvée 2003

Bock Syrah 2004

Royal Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2000 – Royal Tokaji Zrt.

Tokaji Édes Élet (Sweet Life) Cuvée 2003 – Árvay és Társa Kft

Tokaji Hárslevelű (Late Harvest) 2006 – Tokaj Kereskedőház Rt.

Via Cappella Pinot Grigio 2006 – Hilltop Neszmély

 

BRONZ

 

Chapel Hill Chardonnay 2006 ? BB

Chapel Hill Chardonnay Pinot Noir – BB

Chapel Hill Sauvignon Blanc 2006 – BB

Chateau Teleki Villanyi Cabernet Franc 2005 – Csányi Pincészet

Chateau Teleki Villanyi Merlot 2005 – Csányi Pincészet

Domaine Hétszőlő Aszú 5 Puttonyos 2001

Domaine Hétszőlő Aszú 6 Puttonyos 2001

György Villa Merlot 2004 – György Villa

Francois President Nature Brut 2004 – Francois Sparkling Wine Cellar Ltd.

Kemendy Barrique Cabernet Franc 2003 – György Villa

Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2006 – Pannonhalmi Borház

Pannonhalmi Traminer 2006 Pannonhalmi Borhaz Ltd

Riverview Chardonnay Pinot Grigio 2006 – Hilltop Neszmély

Royal Tokaji Mézes Mály 6 Puttonyos Tokaji Aszú 1999

Szent Istvan Korona Irsai Oliver 2006 – Hungarovin

Via Cappella Gewürztraminer 2006 – Hilltop Neszmély

Via Cappella Sauvignon Blanc 2006 – Hilltop Neszmély

Via Floriana Pinot Grigio 2006 – Hilltop Neszmély

Via Cappella Pinot Noir Rosé 2006 – Hilltop Neszmély

 

Minden eredmény itt: http://www.iwsc.net

 

Stevie Kraft, Kántorbandi, London

 

Korábban:

 

A nagy londoni balhé 3.: mitől olyan szomjasak a britek?

 

A nagy londoni balhé 2.

 

A nagy londoni balhe 1.

 

Vinitália – a csizma végigkóstolva

Címkék: arany, bronz, ezüst, IWSC, London

← Ötputtonyos Chicagóban A globális felmelegedés első áldozata →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!