A Chambord nem akármilyen palackkal készült a most induló London Fashion Weekre: felkértek egy menő brit ékszerészt, hogy ugyan díszítse már ki a mára már klasszikussá vált gömbüvegüket néhány briliánssal. Így is lett.
A Chambord a Loire-völgy emblematikus likőrje, a modern változat hajszálra a 17. századból maradt recept alapján készül, málnából és szederből, madagaszkári vaníliából, citrusfélék héjából, mézből és konyakból ? hangsúlyozottan természetes alapanyagból. A friss málnát és szedret több héten át áztatják egy erre a célra készített párlatban, majd ezt leeresztik, és a folyamatot megismétlik. Eztán kipréselik a gyümölcsöt, majd ehhez a présléhez hozzáadják a konyakot, vaníliát, citrushéjakat és mézet ? így nyeri el végső formáját a 16,5 százalékos likőr. A legenda szerint először XIV. Lajosnak készítették el, amikor a Chateau de Chambord-t látogatta meg.
A Chambord-ház különleges palackkal rukkolt elő a most kezdődő London Fashion Weekre: felkérték a neves brit ékszerészt, Donald Edge-t, (a brit királyi család ékszerésze is) hogy alkossa meg a világ legdrágább likőrösüvegét, a klasszikus Chambord gömbüvegből. Mr. Edge az üveget arannyal, gyöngyökkel és gyémántokkal díszítette, gyémántból 1100 darabot tett rá. A palack így mintegy 2 millió dollárt ér.
A likőrt itthon is lehet kapni, persze nem Edge-palackban, kb. 10 ezer forintért.