• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Az orosz piacnak mutatkoztak be a szekszárdiak

2013-10-16 ● Kántor Endre

Prémium minőségű boraikat vitték el Oroszországba a szekszárdi borvidék képviselői, akik előbb Moszkvában mutatkoztak be, pénteken pedig a Szentpéterváron szervezett bemutatón ajánlják termékeiket.

Óriási lehetőséget lát az orosz piacban Fritz József – a Fritz borházat működtető borász a távirati irodának nyilatkozott, és elmondta, hogy a moszkvai borbemutatókra hét borház vezetői, tulajdonosai érkeztek Oroszországba, de további három borászat legjobb termékeit is elvitték magukkal. A moszkvai Arany Ősz nemzetközi agráripari kiállításon pedig nemcsak az egész szekszárdi borásztársadalmat, hanem a magyar borászatot is képviselték ? mondta.

Fritz József hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy a prémium minőségű borokból nem lehet nagy mennyiséget eladni, hiszen azt elsősorban a szállodák, vinotékák, éttermek rendelik, de ha szükség van rá, akkor több borház összefogva ebből a kategóriából 1-2 millió palackkal is tudna szállítani Oroszországba. Tavaly például családi borgazdaságuk Kínában adott el néhány tízezer palack bort.

Az oroszországi rendezvényeken a Fritz borház mellett az Eszterbauer borászat, Dúzsi Tamás pincészete, a Bodri pincészet, a Heimann pincészet, a Mészáros Pál borház és pince, a Takler pince és a Vesztergombi pince borait ismerhette meg a szakma és a nagyközönség.

Vesztergombi Csaba is egyetértett azzal, hogy Oroszországban a magas minőségű borokkal tudnak versenybe szállni a világ leghíresebb bortermelő országaival. Eszterbauer János szerint az utóbbi 10-15 évben Oroszországban végbement gazdasági fejlődés eredményeként olyan vásárlóerő alakult ki, amely nagy lehetőségeket teremtett a magyar borkereskedelem számára is.

Címkék: Bodri, Duzsi, Eszterbauer, Fritz, Heimann, Mészáros, orosz, Oroszország, Szekszárd, Takler, Vesztergombi

← A borivók nem tudják, mennyit isznak Mennyiségre jó a termés Sopronban →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!