• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Az új piacok miatt pezseg Champagne

2013-03-21 ● Kántor Endre

Ugyan 2012 nem volt az a kimondott party év Champagne számára, a pezsgőboros régiónak így is sikerült fenntartania a korábbi szinteket.

A fennállásának 130. évfordulóját ünneplő Union des Maisons de Champagne adatai szerint 2012-ben csupán 0,1%-ot vesztettek az értékesítésben. Értékben. Mennyiségben azonban 4,4%-al múlták alul a tavalyi évet, ugyanis 308 millió palackot értékesítettek a 2011-es 323-hoz képest.

A csökkenés decemberben volt leginkább megfigyelhető, ami különben hagyományosan jó értékesítési időszaknak felelne meg. Ami még riasztó, hogy a klasszikus, európai piacon volt megfigyelhető komolyabb megtorpanás: összesen 13,3%-os. Ezen belül a francia piacon 8,8%-os visszaesés volt az év utolsó hónapjában.

Az Európán kívüli eladások azonban 3,2%-al nőttek 2012-ben, méghozzá rekord 61 millió palackra. E mögött az áll, hogy egyrészt könnyebbé vált az export az olyan piacokra, mint Japán vagy Ausztrália, másrészt komoly trend alakult ki az olyan piacokon, mint Kína, Oroszország, Mexikó és Nigéria ? áll a Vinexpo adataiban.

Címkék: Champagne, értékesítés, kereskedelem

← Kínában nagy a Cognac Idén is nagy nevek a Pannon Bormustrán →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!