• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Balett és gyöngyözőbor

2013-02-07 ● borravalo.hu

A Pécsi Balett Banális viszonyok – édes finomságok című nagyszínpadi balettjének teltházas premierjén mutatta be a Vylyan Pincészet első gyöngyözőborát, a [KSZÍ]-t.

A Vylyan Pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása, áll a pincészet közleményében. A Pécsi Balett több mint ötven esztendeje alkot a tradíció és innováció jegyében, meghatározója a dinamizmus, a lendület, a nyitottság és a szenvedély. Ezért tökéletes párosításnak és hangos sikernek bizonyult a szépség és finomság a színpadon és a palackban, írta a Vylyan.

A Veszedelmes viszonyok című film szellemiségéből, Mozart zseniális allegróiból merített inspirációt az új előadáshoz Vincze Balázs Harangozó-díjas rendező-koreográfus. A rokokó hangulatú színpadképen szellemes, szerelmes jelenetek váltották egymást, erotikus pikantériával és változatos helyzetkomikummal fűszerezve. A közönség „érezte” a darabot, a hangos sikerű bemutató a borpremier hangulatát is megalapozta.

A színház különtermében színre lépett a [KSZÍ], a vendégeket Rázga Miklós a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Vincze Balázs a Pécsi Balett igazgatója és Debreczeni Mónika köszöntötte. A Vylyan birtokigazgatója a bor névadója egyben. „Első gyöngyözőborunk névadója a görög abc tizennegyedik betűje. Hangutánzó. Ezt hallja, amikor felbontja a friss és üde, szomjoltó KSZÍ-t, és a gyöngyöző buborékok a felszínre törnek. Alapbornak a Pinot Noir-t választottuk, mely nemcsak élénk gyümölcsösséget, de mélységet is ad a kortynak. A játékot csak komolyan érdemes játszani. Légies és pikáns mivolta tökéletesen harmonizál a Mozart zseniális muzsikájára készült balett rokokó világával” ? mondta el.

A bor a pinot noir színmustjából (tehát préselés nélkül) készült. A magától kifolyó színmust tisztább és magasabb minőségű alapanyag, mely palackba töltéskor több ütemben kapott széndioxidot a lehető legfinomabb gyöngyözés érdekében.

Címkék: gyöngyözőbor, pinot noir, Villány, Vylyan, [KSZÍ]

← 56 elgondolkodtató mondat Jön a Brangelina bor →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!