• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bárdos és Fia Irsai Olivér 2011

2012-01-30 ● Kántor Endre

Lendületes, fanyarédes illatbomba, szuper árérték arányon a mátrai manufaktúrából.

Bárdoséknál tovább folyik az a munka, amit pár évvel ezelőtt elkezdtek a kis farkasmályi pincében. Szép, egyenletes minőségű borokat készítenek nagy odafigyeléssel. A termékpiramis tudatosan épül, a nem túl komplex, jó árú borok mellett komolyabb cuccokkal is találkozni az apa fia borászkombótól.

Ez most az első kategória, kimondottan tetszetős, gyümölcsös, primőr bor. Bontást követően azonnal illatbombával nyit, fehérhúsú gyümölcsök (alma, őszibarack) és virágok (akác, bodza) és némi édes citrusosság. Szájban egy kis maradék szénsav dobja fel a képet, a test könnyed, alkohol nem érezhető, savak szépen integrálódtak. Ízben az illatoknál érzett édességet elhagyja, inkább friss fanyarság jelentkezik, itt is almás barackos, savanyúcukorkás. 1100 Ft-ért tökéletes, szép 3,5 csillagra adom.

Címkék: 2011, 3.5 csillag, Bárdos, Bárdos és fia, Farkasmály, irsai olivér, Mátra

← Gere Tamás és Zsolt Rosé 2011 Gedeon Cserszegi Fűszeres 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!