• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Gedeon Cserszegi Fűszeres 2011

2012-02-02 ● Kántor Endre

Nyitáskor azonnal mézédes vilmoskörtét érezni, ízben zöldalmás, grépfrútos. Szuper bulibor, a pénztárcát is kíméli.

Gedeonék szépen domborítanak, két dolgot is cáfolnak egyszerre: az alföldi (kunsági) borok alacsonyrendűségét, és hogy olcsób borok nem lehetnek tetszetősök szájnak és szemnek egyszerre. Mert a design is igen jól sikerült a pincénél, ráadásul jók, és kiemelkedő árérték arányúan a borok is.

Kövidinkájuk nagyon jól esett tavalyelőtt nyáron, most ugyan éppen fogvacogtató mínuszok vannak, mégis olyan cserszegit cserkésztem be, mely minden szempontból megfelelt. Valami ilyesmire gondolhatott Bakonyi Karcsi bácsi, amikor a fajtát nemesítette, nem koncentrált nagy borok jártak a fejében.

A csavarzár azonnal megtetszett, ráadásul üzente is, hogy ?friss vagyok.? Igaza volt. Illatra mézédes vilmoskörte szökik a palackból, meg érett szőlős jegyek, némi fehérvirággal. Szájban sokkal fanyarabb, zöldesebb, nyersebb, de nem túlzóan, csak annyira, hogy ne legyen gejl. Némi zöldalma, némi grépfrút. A test könnyed, a sav és alkohol alacsony, csúszik, öröm inni. 1100 forint alatt vettem, simán 3,5 csillag.

Címkék: 2011, 3.5 csillag, Bakonyi Károly, cserszegi fűszeres, gedeon, Kunság

← Bárdos és Fia Irsai Olivér 2011 Neuburger Bonbuehl 2007 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!