• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bordó Blend először

2014-11-25 ● borravalo.hu

Ahogy egyre hidegebbek a napok, úgy fordulunk a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé. A boroknál is így van ez, ilyenkor szívesebben nyitunk egy sűrűbb, olajosabb, komplexebb, harapnivaló bort. A Winelovers idén először rendezi meg a Bordó Blend programsorozatot.

A programsorozat a cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot borokra, és ezek házasításaira koncentrál. Ez a három kék szőlőfajta az egyik legismertebb francia borvidékről, Bordeaux-ból indult útjára, és hódította meg a világ legtöbb borvidékét. Mindhárom szőlőfajtának az átlagosnál több napfényre és melegre van szüksége, hogy beérjen. Nem véletlen, hogy a nemzetközi boros trendeknek megfelelően Magyarországon is a legmagasabb átlaghőmérséklettel bíró borvidékeinken foglalkoznak velük nagyobb mennyiségben. A programsorozatról Harsányi Dávid szervezővel beszélgettünk.

Itt lehet meghallgatni:

A Bordó Blend programsorozat csúcspontjának a Nagy Bordói Kóstoló ígérkezik, amelyre 2014. november 29-én a Sofitel Budapest ötcsillagos szálló termeiben kerül sor. Az egész napos program valószínűleg legtöbb érdeklődést kiváltó része az a több mint 60 pincészet 120 borát felvonultató sétáló kóstoló, ahol a legtöbb olyan hazai pincészet megtalálható lesz, akik komolyan veszik e szőlőfajtákat. A kínálatot hazai borkereskedőnek köszönhetően külföldi borok is szélesítik. Az esemény kísérőeseménye lesz az a három mesterkurzus is, amelyen a vendégek bordeaux-i borokat, Sauska Cuvée 7 vertikális sort és villányi cabernet franc-okat kóstolhatnak meg.

További infó itt: bordoblend.hu

(A podcastben szereplő zene: The Cat Empire – The Wine Song)

Címkék: Balaton, Bordeaux, Bordó Blend, cabernet franc, cabernet sauvignon, Eger, merlot, Szekszárd, Villány

← Sörök a sonkához Bazi nagy tokaji kóstoló →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Áprilisban kékfrankos

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!