• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Borműhely de facto 2008

2010-12-02 ● Kántor Endre

Az a helyzet, hogy ez az egyik legjobb kékfrankos a piacon. Elfogult vagyok? Lehet. Mindenki kóstolja meg maga, és eldöntheti.

Pálos Miki de facto házasítása már a 2006-os kivitelben is nagyon tetszett, a hetes is, de ha lehet, a 2008-as ezekre még rátromfolt egy kicsit.  Ez az évjáratú de facto kettő kékfrankos küvéje, a Decsi hegyről és a Bodzásról jött (a korábbiakban a Cserhát dűlőről is volt szőlő), öreg tőkékről.

Nagyon szép egyensúlyban lévő bor, minden nagy, a tannin és a sav szép harmóniában a testtel, a korty hosszú. Friss és érett gyümölcsök keverednek, szilva, meggy, kakaó, fahéj és érett cseresznyés jegyek árnyalatnyi vaníliával.

Harmonikus bor, egyben nagyon karakteres, szerintem az egyik legjobb kékfrankos most a piacon. Nálam 5 csillag, főként mert kategóriájában simán veri árával a többit: Miki a pincénél 2800 forintért adja, polci áron olyan 3500-ért lehet kapni.

Címkék: 2008, 5 csillag, borműhely, de facto, kékfrankos, pálos miki, Szekszárd

← Malatinszkyt ajánl Spurrier Terroiristák harca →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!