• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Borok a fa alá

2009-12-21 ● borravalo.hu

Ha nem tudod, mit válassz az ünnepi ebédhez, vacsihoz, esetleg mit vigyél ajándékba, mi összeszedtünk neked pár palackkal. Van benne olcsó, drága, vörös, fehér, száraz, édes, halhoz, káposztához.

Elsőre Dr.Nemtudomka írta meg, ő mit és miért tesz az asztalra. Ezek közül is fehér likvid eszközökkel kezdünk, no meg egy Calvados a végére, szopogatni.

Karácsonyi boraink I.

Ahogy közeleg az ünnep, egyre többen gondolkodnak azon, hogy mi kerüljön az asztalra az étkek mellé. Ezen kívánunk segíteni kicsit azzal, hogy elmondjuk mi mit teszünk oda. Most egyik barátunk, Radován volt segítségünkre, akinek borok között élve talán nehezebb is volt a válogatás.

Karácsonyi boraink II.

Címkék: ajánlat, aszú, aszúeszencia, bodnár, Bolyki, Borpalota, calvados, chateau du breuil, Etyeki Kúria, gál szőlőbirtok, hudácskó, karácsony, lenkey, Malatinszky, Nobilis, radovin, Remete, scheller, szent istván korona, Tornai, tötl, tüske, villa márika, Vylyan

← Karácsonyi boraink II. Milyen pezsgőt igyunk? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!