• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Bukolyi Családi Birtok Kisfiam Cuvée 2011

2012-11-20 ● borravalo.hu

Biztosan mindenkit érdekel, hogy mit kezdett magával a Bukolyi család, miután útjaik a Gróf Buttlerrel elváltak. A stafétát Marcell vette át, a 2011-es lesz a ?Bukolyi Családi Birtok? első hivatalos évjárata.

A kékfrankos és cabernet franc mellett további vörösborok kerülnek majd a polcokra, de ebből az évjáratból rajnai rizlinget, traminit, chardonnay-t és egy késői szüretelésű, édes leánykát is lepalackoztak. Választásom a ?Kisfiam? nevű házasításra esett, ami a legolcsóbb – belépő szint – a pince vöröseihez: kékfrankos, merlot és cabernet franc került a palackba, ismeretlen arányban.

Igényes, merített papír címke, korrekt tipográfia, a hagyománynak megfelelően Braille-írás is szerepel a palackon. Fiatalos, rubin színképpel mutatkozik be (ebben nyilván a kékfrankos is szerepet játszik). Illata moderált, hűvös fűszerességgel, pici lakkal és szederrel (Lakk? Nézem is a palackot, huh, alc. 15%). Egy réteggel többet vártam, de tiszta munka, frankos-dominancia, franc-gyümölccsel festve. A korty bőséges, kissé tapadós, de valamiért mégis passzoló tanninra, szép savháttérre épít.

Az aromatika is hűvös, szedres, szilvás, konyakos és szegfűszeges, talán egy csipetnyi ásványosság is bujkál benne. A test nem nagy, a lecsengés viszont a vártnál hosszabb és ugye bármit teszel, ügyelj a végére, az összbenyomást ez jelentősen emeli. Nem túl komplex, de kifejező bor, stabil alapnak tartom. A harmónia fennáll, az egyensúlyt az alkohol kissé elviszi, de ennyiért soha rosszabbat. A bort a Radovinben vettem, ott 1990 Ft, ezzel ár-érték aránya 4 csillag.

Címkék: 2011, 4 csillag, Bukolyi, Bukolyi Családi Birtok, Bukolyi Marcell, cabernet franc, Eger, kékfrankos, Kisfiam, merlot

← Lazzeretti Brunello di Montalcino 2005 Nagy syrah-k ex-Villány →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!