• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Champagne, ahogy még sosem kóstoltad

2015-08-03 ● Kodela Mia

A sosem próbált dolgok között volt eddig a champagne jéggel. Pénteken viszont én is beléptem a Moët & Chandon Ice Iméprial-t fogyasztók klubjába, és milyen jól tettem!

A Moët & Chandon ház megalkotta a világ első, jégkockával kínált champagne-át, a Moët Ice Impérial-t, ami itthon idén nyáron debütált. A hófehér palackba csomagolt cuvée pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítása, természetesen tradicionális eljárással készült, palackban erjesztik és érlelik minimum 18 hónapon át. Demi-sec, a dosage 45 gramm/liter.

19851034255_7d79c1cf22_k

Még csak jéggel kóstolva valóban sokkal édesebb, mint amit egy champagne-tól megszoktunk, trópusi gyümölcsös aromák, mangó, barack. Intenzív és gyümölcsös, annyira, hogy az olvadó jégkockával együtt is élvezhető marad. Érdemes egy nagyobb, öblösebb poharat használni, akár vörösborosat is, pár szem jégkockát adni a behűtött champagne-hoz és utána lehet választani, hogy mivel akarjuk még feldobni. Tehetünk a jég mellé mentalevelet, lime vagy grapefruit héjat/szeletet, uborkát, gyömbért, epret vagy málnát.

foto-3 (2)

Nekem egyértelmű volt, hogy citrussal frissítem, ezért a lime szeletet választottam, mellé pedig mentát. Ez a kombináció nem csak szerintem volt az egyik legjobb, de szerettük még a grapefruitosat is, a legvagányabb és legérdekesebb pedig az uborkás volt. Nem mondom, hogy ezentúl felcserélem a brut nature pezsgőket erre a champagne koktélra, de bevallom, hogy sokkal jobban tetszett, mint azt gondoltam, és ha már koktélt iszom, akkor az legyen ilyen.

Címkék: Champagne, Ice Iméprial, koktél, Moët & Chandon, pezsgő

← Az első évjárat – Zelna Borászat A Fattoria Nittardi és a design →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!