• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Cissac 2003

2010-10-27 ● borravalo.hu

Anno alkalmi vételből okosítottuk, jó kis Medoc. Semmi extra egyszerűen egy remek minőségű CabSav dominálta Claret. A 2003-as most van csúcson.

Mr. Collins mar megint feledékeny volt, ezúttal csak egy pohárral ivott a palackból, a dekanter ott maradt az asztalon, ebek harmincadjára. de jóságos sommelier szálla alá a placcra, es magához ragadá, hogy nehogy a lefolyóban, vagy a bárszemélyzetben végezze.

A hardver: Haut Medoc-i kvarcos aprókavics. St. Estephe-től kicsit keletre, van egy Cissac-Medoc nevű falu. Ebben a faluban áll a hasonló nevű chateau. A XIX. század végén egy pauillac-i ügyvéd alapította a birtokot, amit aztán az 1940-es években Louis Vialard vette meg és rázta gatyába. Az ültetvény szerkezete 75% CabSav, 20% Merlot, 5% Petit Verdot. A borokat 40% újfahordós érlelésben részeltetik, 18 hónapig. 2003 meleg év volt, dög meleg. Nézzük, mit hagyott a borban!

Színe mély koncentrált rubin, szélén kissé világosodik, de még nem vizesedik. Illatra némi zöldbors és sok-sok cseresznye (valszeg meg akarták menteni a savakat, innen a vegetális jegyek), a hordóaroma nem érezhető. Ízre teli van friss gyümölccsel, a tannin közepes igen jó szikárságot ad a bornak, a savak szintén a középérteken. Friss az ízérzet, cserkó, egy kis cédrus, hiszen itt a CabSav viszi a prímet. A végére marad egy kicsi a hordóból, de nem geil eszetlen módon. Hosszan kitart a gyümölcsíz, mint általában egy jó claret esetében, meg a tanninok is ott vannak végig. Korty végére jut egy jó adag meleg alkohol, hiszen 2003 mégiscsak brutálisan meleg év volt. Az egész ennyiben is marad, szép ahogy van, nálam ?50 egy palack a borlapon. Adok is neki négy csillagot, aztán szevasztok!

Címkék: 2003, 4 csillag, Bordeaux, cabernet sauvignon, cissac, francia, Medoc, merlot, petit verdot

← Domaine Courbis Saint-Joseph 2007 Osztrákok tisztáson és erdőben →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!