• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Csordás-Fodor Nagy-Somlói Juhfark 2011

2013-04-29 ● borravalo.hu

Ma a Nagy-Somlói borvidéken kalandozunk. Leegyszerűsítve: a bort adó szőlő jöhet a környékről, pl. a Ság-hegyről is. Somló maraton 6.

A pince viszonylag nagynak számít a maga közel tíz hektárjával és intenzív jelenlétével a déli oldalon (sok reklámtábla, közel a „Hegy bejáratához” – Hegykapu étterem és vidéke).

Borunk határozott minerális és növényi illatokkal mutatkozik be: ázott kő, spárga bontakozik ki és egy csomó zöld színű érzet. Szájban igen éles savú, kissé vizes korty fogad, de a köveken keresztül a fajta szépen kandikál ki.

Férfiaknak való és ilyen szerkezettel simán elbír komolyabb étellel is (lézerpenge). Az ornamentika hozza, amit az illat után várunk: kamilla, aszparagusz és kövek. A finis nem túl hosszú. Elég markáns juhfark és ha megígéri a kedves olvasó, hogy valamit főz hozzá, akkor 2200 Ft-ért 3 csillagos ár-érték arányt vések mellé.

Címkék: 2011, 3 csillag, Csordás-Fodor, juhfark, Nagy-Somló, Somló

← Bogdán Pince Tramini 2011 félédes Kérdéses kékvér-teszt →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!