Ma a Nagy-Somlói borvidéken kalandozunk. Leegyszerűsítve: a bort adó szőlő jöhet a környékről, pl. a Ság-hegyről is. Somló maraton 6.
A pince viszonylag nagynak számít a maga közel tíz hektárjával és intenzív jelenlétével a déli oldalon (sok reklámtábla, közel a „Hegy bejáratához” – Hegykapu étterem és vidéke).
Borunk határozott minerális és növényi illatokkal mutatkozik be: ázott kő, spárga bontakozik ki és egy csomó zöld színű érzet. Szájban igen éles savú, kissé vizes korty fogad, de a köveken keresztül a fajta szépen kandikál ki.
Férfiaknak való és ilyen szerkezettel simán elbír komolyabb étellel is (lézerpenge). Az ornamentika hozza, amit az illat után várunk: kamilla, aszparagusz és kövek. A finis nem túl hosszú. Elég markáns juhfark és ha megígéri a kedves olvasó, hogy valamit főz hozzá, akkor 2200 Ft-ért 3 csillagos ár-érték arányt vések mellé.