• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Dénes Vörös Kakas 2011

2013-05-08 ● borravalo.hu

Megint egy sághegyi és ezúttal egy veres. Ritka errefelé, Dénes Tibor is egy vegyes ültetvényről (de legalábbis vegyes fajtahasználattal), kékfrankos-gerincen alkotta meg ezt a házasítást – oportó, pinot és merlot egészítik ki.Somló maraton 8. Színében mind a fiatalság, mind a kékfrankosság tetten érhető, kékbe futó élei vannak. Az illat határozott fűszerességet mutat egy kis hecsedlivel és érintésnyi gyógynövénnyel (azért ott van az a kis speciális szikra, hogy nem egy „sima” hegyi kékfrankos). Szájban elsőre a savhangsúly tűnik fel, tannin alig van (honnan is lenne). Könnyednek ható, köves vörös nem túl bonyolult gyümölcsös-fűszeres harmóniákkal. Kedves bor, egy kicsivel nagyobb koncentrációval többre vinné nálam, de a Somlói Borok Boltjában 3300 Ft-ért már mint kuriózum is simán megéri, a 3,5 csillagos ár-érték arány nem kérdés. Borvidéki kalauz: Somló Guide

Címkék: 2011, 3.5 csillag, Dénes Hegybirtok, kékfrankos, Somló

← Szepsy Furmint 2009 Villányi Borászati Rt. Cabernet Franc Special Reserve félszáraz 1995 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!