• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Egytőről évjáratbemutató

2019-06-04 ● Kodela Mia

2016-ban néhány Budapesti és vidéki borbár úgy döntött, hogy közös eszmékre helyezve a hangsúlyt egységesítik erőiket. Összefogásuk célja, minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc Kárpát-medencei szőlőfajtáikat. 

60707108_1717835298319838_9174853990335119360_n

Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettek közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Választásukkal a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése volt a cél. Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, bisztrósra hangolták, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség. A második évjárat esetében, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy Olaszrizlinget, illetve, visszatérve a Sebestyén Pincéhez, egy Kadarkát hoztak csavarzár alá.

Most pedig bemutatkoznak az új Egytőről-borok!

A 2018-as évjárat két bora: Az EGYTŐRŐL KÉKFRANKOS, amit Böjt Gergő, és az EGYTŐRŐL FURMINT-HÁRSLEVELŰ, amit pedig Szilágyi László készített.

A nagyon könnyed bár stílustól egy cseppet most elrugaszkodtak, mindkét új bor egy lehelletnyit komplexebb, de még így is abszolút a „kérek szépen belőle még egy pohárral” kategóriát erősítik.

Június 13-án egy Teraszbuli keretében mutatják be az új borokat a nagyközönségnek, a 0,75 Bistro teraszán, ahol minden kiállító borász és borbár 2-2 Kárpát-medencei bort mutat majd be.

Két új budapesti borbárral, nevezetesen a Kóstolom Borbárral és a Winebar by Laurel borbárral bővült az Egytőről csapata, így már velük is találkozhattok ezen az eseményen, illetve ott lesz Pálffy Attila és Sebestyén Csaba is a korábbi évjáratok boraival. A 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjátok kóstolni ezen a különleges estén.

Facebook esemény

Címkék: 0, 75 Bistro, böjt gergő, borbár, egytőről, Sebestyén Csaba, Szilágyi László

← Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet Borszerda egri borokkal →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!