• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Egytőről évjáratbemutató

2019-06-04 ● Kodela Mia

2016-ban néhány Budapesti és vidéki borbár úgy döntött, hogy közös eszmékre helyezve a hangsúlyt egységesítik erőiket. Összefogásuk célja, minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc Kárpát-medencei szőlőfajtáikat. 

60707108_1717835298319838_9174853990335119360_n

Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettek közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Választásukkal a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése volt a cél. Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, bisztrósra hangolták, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség. A második évjárat esetében, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy Olaszrizlinget, illetve, visszatérve a Sebestyén Pincéhez, egy Kadarkát hoztak csavarzár alá.

Most pedig bemutatkoznak az új Egytőről-borok!

A 2018-as évjárat két bora: Az EGYTŐRŐL KÉKFRANKOS, amit Böjt Gergő, és az EGYTŐRŐL FURMINT-HÁRSLEVELŰ, amit pedig Szilágyi László készített.

A nagyon könnyed bár stílustól egy cseppet most elrugaszkodtak, mindkét új bor egy lehelletnyit komplexebb, de még így is abszolút a „kérek szépen belőle még egy pohárral” kategóriát erősítik.

Június 13-án egy Teraszbuli keretében mutatják be az új borokat a nagyközönségnek, a 0,75 Bistro teraszán, ahol minden kiállító borász és borbár 2-2 Kárpát-medencei bort mutat majd be.

Két új budapesti borbárral, nevezetesen a Kóstolom Borbárral és a Winebar by Laurel borbárral bővült az Egytőről csapata, így már velük is találkozhattok ezen az eseményen, illetve ott lesz Pálffy Attila és Sebestyén Csaba is a korábbi évjáratok boraival. A 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjátok kóstolni ezen a különleges estén.

Facebook esemény

Címkék: 0, 75 Bistro, böjt gergő, borbár, egytőről, Sebestyén Csaba, Szilágyi László

← Aranyérmes Kreinbacher pezsgő Magyar találmányok ihlették a koktélokat →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Áprilisban kékfrankos

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Tavaszi programok Egerben



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!