• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

El Viajero koktél

2016-02-22 ● Kodela Mia

Schök Norbert, a Kollázs Brasserie & Bar bártenderének koktéljáról, amivel a  Bacardí Legacy Cocktail Competition ?re nevezett, már itt olvashattatok. Akkor még csak elméletben foglalkoztam a kreációval, azóta meg is kóstoltam és egy El Viajero útlevél birtokosa is lettem.

IMG_5726

Emlékeztetőül a koktél:

  • 40 ml Bacardí Carta Blanca
  • 15 ml Pedro Ximénez Sherry
  • 10 ml limelé
  • 50 ml kókuszvíz
  • 1 öntet chocolate bitter

Amikor olvastam az összetevőket, elsőként az merült fel bennem, hogy ne lesz-e túl édes, amit én nem szeretek ? kivétel a Pina Colada, de arról meg egy Mexikói út és a nosztalgia tehet – de aki szintén nem rajong a cukorsziruppal meglocsolt koktélokért, annak bátran ajánlom. A fehérrum semleges, csak az alapot adja. A sherry sem túl édes, inkább a diós íze dominál benne, ami a limelével együtt izgalmas és zölddiós aromát ad, a kókuszvíz pedig egzotikussá teszi, de megmarad a friss és citrusos, némileg fanyar íz. Összességében tetszett a koktél, egy barátnőmnek meg annyira, hogy a barcelonai látogatásakor egy koktélbárban megmutatta az ?útlevelet? ? amin ott vannak az összetevők ? ők pedig vállalták a kihívást és el is készítették. Meg persze a plusz egy pecsét is járt érte. :) Az El Viajero tényleg elkezdett utazni.

Mindent az El Viajero-ról itt.

Címkék: Bacardí Legacy Cocktail Competition, El Viajero, koktél, Kollázs, Schök Norbert, sherry

← Vár Eldorádó! – El Dorado 12 éves rum Zacapa – Rum a felhők közül →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!