• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Familia Deicas Preludio 2009

2011-11-02 ● borravalo.hu

Teljes nevén: Familia Deicas Preludio Barrel Select Lote n9 2009, Juanico, Uruguay. Diego Perez a Parcero, a Defensor focicsapat örök rajongója vágta hozzá Krafthoz ezt a palack uruguayi nehéztüzérségi fehéret.

A szín halvány arany, irtózatos glicerin-ablakokkal. Illatra krémes őszibarack, meg mindenféle nehéz édes trópusi jegyek. Ízben ugyanezek jönnek elő, főleg mangó és sárgadinnye, egy rakat fa társaságában. Wow. A textúra kérem, ezért a borért azért érdemes élni. Szuper-mega-atom krémes. Nagyon. Említettem már, hogy ez egy nagyon krémes bor? Szóval, hogy eléggé krémes. Ellenben nem kenődik el, van ott sav, hogy egyben tartsa.

90% chardonnay, 10% viognier erősen korlátozva, tíz hónap seprőn batonázzsal. Jó, hogy krémes…. Furamód a 14-es alkohol nem zavar be. A lecsengés leginkább a gyümölcsről szól, és egyre erősödik a fa. Uruguay egyik legcsúcsabb fehérboráról van szó amúgy, legyen ez most egy faja 4 megérdemelt csillag, Londonban nagykerben olyan 15 font körül van, már ha lehet kapni. Parcero, muchos gracias, Defensooooor-Defensoooor!

Címkék: 2009, 4 csillag, chardonnay, deicas, Familia Deicas, uruguay, Viognier

← Chateau Ducla 2009 Vylyan Bogyólé 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!