• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vylyan Bogyólé 2011

2011-11-05 ● borravalo.hu

Évről évre ahogy közeledik a november, egyre inkább észreveszem magamon, hogy kezdem megszeretni az újborokat, a Szent Márton-nap körüli eseményeket.

A borok persze zabolátlanok, akár nyersnek is hathatnak és általában egyszerűek, jó ivásúak. Talán pont ez az, ami megfog benne, nem kell sokat gondolkodni, szálazgatni: csúszik. A Vylyan egyrészt évről-évre egy izgalmas grafikai pályázathoz köti saját Beaujolais-jának (Bogyólé!) megjelenését a címkét illetően, másrészt még nem volt olyan év, amikor csalódnom kellett volna és ne lett volna a legjobb újborok között ez a zweigelt-portugieser házasítás.

Még a dög nehéz és feledni való 2010-ben sem, mert valahogy akkor is sikerült jól felhangolni és az általánosan metsző savú mezőnyben jónak hatott. Az ár miatt persze fanyalgok, mert valahol ezer forint körül lenne igazán jó móka, ma már ezerötszáz felett jönnek ki a nagyobb pincészetek a rozékkal, portugizikkel. Nem baj. Idén a melegebb karakter, fűszeres, frissen zúzott meggyes aromák, érett alapanyag, alig-mennyiségű puha tannin, jó szerkezet határozza meg ezt a bort. Határozott, de nem reszelős. Alkoholja tizenkettő és feles. Ugorjunk fejest a novemberbe. Ahol 1800 körül kapható, ott a hangulatra is tekintettel négy csillag.

Címkék: 2011, 4 csillag, Bogyólé, portugieser, Villány, Vylyan, zweigelt

← Familia Deicas Preludio 2009 Mészáros Pál Pinot Noir Rosé 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!