• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Mészáros Pál Pinot Noir Rosé 2011

2011-11-08 ● Kántor Endre

Vidám, friss, szomjoltó rosé ez, melyből nem elég egy palackkal beszerezni.

Aki nem szereti a rozét, ne is olvasson tovább. Illetve, de, olvasson és vitatkozzon. Hogy miért ez a felütés? Hát mert elég sokat hallom mostanában, hogy ?az nem is bor?, a roséra értve ezt. Ez a marhaság persze, mint sok más hasonló, igaz kútból ered, nevezetesen onnan, hogy azoknál a ? mondjuk így ? divatos roséknál, melyeket megszokott a nagyközönség itthon, valójában nem érdemes semmi mást nézni, mint a primőr mivoltot és az általa nyújtott élvezetet. Semmi esetre sem érdemes ezeket terroirborként kóstolni. Miért mondom ezt? Mert a divatba jött rosé stílusnak alap ismérvei: legyen friss, gyümölcsös, zamatos, jó savakkal rendelkező és esetleg némi szénsavval bíró. Ennyi. Legyen üdítő jellegű, szomjoltó, frissítő. Ok, alapvető dolgokat elárulhat az évjáratról vagy fajtáról, de ezek nüanszok, célja nem ez. Aki ezt keresi benne, rossz helyen keres.

Mészárosék új roséja pont ilyen. A vidám címkét tökéletesen tükrözi a belső, mintha egy gyümölcsfáról szüreteltek volna. Friss, primőr jegyek, intenzív szamócás, málnás illatok, ízben savanyúcukor, málna és tutti-frutti. Gyorsan kell inni, mert az illatok hamar tovatűnnek, de ez nem probléma, sőt. A szerkezet szép, a savak a helyükön. Én szeretem az ilyen rosékat, nem érdekel, hogy fajélesztős-e vagy sem, az érdekel, hogy ízlik. 1100 Ft körül pedig kimondottan. 3 csillag.

Címkék: 2011, 3 csillag, Mészáros, Mészáros Pál, pinot noir, Rosé, Szekszárd

← Vylyan Bogyólé 2011 Radovan ?Személyes kedvenc? Cabernet Franc 2008 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!