• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Foss Marai Grillaia Moscato Reale (Passito Petillante) Puglia 2008

2011-01-27 ● borravalo.hu

A Foss Marai (Puglia) alapvetően habzóborok előállítására van berendezkedve. Az üzem Treviso-tól kissé északra található. Ez a bor sem hazai beszerzés, ajándék volt.

A bor a képen látható palackban és pezsgős dugóval, valamint kosárra lezárva érkezik annak ellenére, hogy csendes. A passito (erjesztés előtt szárítják a szőlőt) technológia 15 gramm cukrot eredményezett.

Illatában aszalt birs, majd asztalt szilva, kis melaszosság és füge mutatkozik. Szájban olajos struktúra, kissé gejl is a késői tokajiakhoz szokott szájnak, öt és feles savai nem tudják rakni alá a basszust, ettől egy kis lomhaság is felróható. A karakter mézes-birses, enyhén florális beütéssel. A cukor takarja az egészet, ha túlozni akarnék, azt mondanám elírtak egy nullát az analitikai érték mellett. 3 csillag maximum, nem voltam elájulva.

Érdekesség, és azt hiszem bizonyos ételekhez a passito borok valószínűleg nélkülözhetetlenek. A tokajinak azonban nincs párja.

Címkék: 2008, 3 csillag, Foss Marai, grillaia, moscato, olasz, passito, puglia, trevizo

← G-pont@grófbuttler.húú 2007 Firenze orrgyilkos szemmel →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Mi lesz a magyar fehérborral?

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!