• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Gary Vee a falon

2012-03-19 ● borravalo.hu

Több érdekes borvilági arc is jelen lesz az idei VinCÉ-n, kétségtelenül a legérdekesebb (Legkiszámíthatatlanabb? Leginkább trendszetter? Leginkább megalkuvásoktól mentes?) mind közül Gary Vaynerchuck lesz, a boros újmédia fenegyereke.

Már nem emlékszem mikor láttam először a Wine Library TV-n Gary Vaynerchuk-ot, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy az ordibáló és erősen extrovertált, nagyokat öblögető és köpő, folyamatosan pörgő figura a borvilág legbefolyásosabb emberei közé fog tartozni egyszer.

Pedig így van akkor is, ha már kiszállt a netes bortelevíziós business-ből és ma már ?komoly? cégeknek ad ?komoly? tanácsokat az arculatépítés, netes kapcsolattartás és a sikeres üzletmenet előmozdítása tárgykörében. Azt hiszem a fenegyerek jelzőt róla mintázták.

Gary fehérorosz származású és gyerekkora óta az USA-ban él, de ami fontosabb: ő a legjobb példája annak, hogyan csinálhat valaki a hobbijából temérdek pénzt. A Wine Library TV több, mint ezer adást élt meg, 2011 márciusában volt az utolsó, sok rajongója siratta. Persze a Wine Library TV és a Daily Grape adásai nem kerültek le a netről, ezért a fiatalember sajátságos stílusa ? szimpatikus vagy sem ? ma is közszemlére van téve (kedvcsinálónak érdemes egyet megnézni, akár csak a bejelentkezés erejéig).

Azóta rengeteg show-ban lépett már fel, rádiózott, könyvet is írt, millió követője van a twitteren, szóval a rezdülései ma is befolyásolják a dolgok menetét a bor világában.

Mr. Vaynerchuk egyébként nagy felfedező, többször is lengette már a magyar borok zászlaját. Bele volt zúgva a furmintba több alkalommal, ordibálva tetszett neki pl. egy Királyudvar bor, de amikor magyart kóstolt annak mindig híre ment a hazai boros körökben.

Félig velünk lesz a VinCE kiállításon: New Yorkból fog bejelentkezni vasárnap és egy másfél órás előadást-kóstolást vezényel majd le, remélhetően mindannyiunk okulására. A kóstolósorban török, orosz, szlovén, szerb, bolgár és magyar borok lesznek, az interaktív jelleg miatt kérdezni is lehet majd tőle.

Gary Vee adásait mindenképpen érdemes nézegetni, íme egy kis ízelítő, a már említett furmintos.

Címkék: Gary Vaynerchuck, program, VinCE, VinCE 2012

← A Zöld Magyar nyomában Kiégett szőlők →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!