• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Hadobás Mátrai Kékfrankos Rosé 2010

2011-04-27 ● Kántor Endre

Zamatos, lendületes, könnyed rosé. Fröccsnek is kiváló, de a szénsavasság miatt szóda nélkül is jól csúszik.

Mostanában nem volt szerencsém mátrai borhoz, pedig bőven lenne miből válogatni. Ezt is úgy vettem észre, hogy akciós palackokra vadásztam. Valamivel 800 forint alatt nagyon felkeltette a figyelmem. Nem bántam meg, pedig ez a pincészet nálam lutri kategória.

12,5-es az alkohol, a szamócás zamatot némi pink grépfrút zárja. A korty könnyed, gyorsan múlik. Az átlagnál több a szénsav benne, ami kimondottan jól áll neki, rá is vezeti a gondolatot a fröccsre, ami egy ilyen borból tökéletes. A savak megvannak hozzá, és a kortyzáró fanyarság is. Szóda híján is kiváló üdítőital, ilyen áron sanszos, hogy a nyár egyik számomra kedves roséja lesz. Derék 3 csillag.

Címkék: 2010, 3 csillag, hadobás, kékfrankos, Mátra, Rosé, Rozé

← Syrah, Eger, 2006 Villa Tolnay Rhein Riesling Badacsony 2009 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!