• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Hahnekamp-Sailer Grüner Veltliner 2009

2011-04-01 ● Kántor Endre

Egyszerű GV, némi koncentrációval, nagyon jó párja volt egy csípős csirkekrémleveses és párolt borjúnyelves vacsorának egy hosszú nap végén.

A kismartoni Hotel Ohr nem számít kimondottan a gasztronómia Mekkájának, a falra büszkén helyezik ki mégis az A?La Carte magazin egy, ill. két csillagát, és a 13 pontot amit a Gault Millau-tól kapott. Ez, nálam avatottabbak szerint kb. olyan, mintha azt mondanánk a gyerekről büszkén, hogy mindenből 4-es lett év végén, azaz, semmi extra, mindenből tök jó alapanyag és megbízható konyha.

Itt sikerült egy olyan vacsorát elkölteni, amely szépen volt szervírozva, jól volt elkészítve és jól is esett egy hosszú nap után. A hozzá választott bor egy Grüner Veltliner a lajtai denominációhoz (Leithaberg DAC) tartozó és kimondottan nem olcsó, 22 eurós bor volt.

A 13 százalékos alkohol jól illett a könnyebb testhez, ízben és illatban egyaránt koncentrált, grapefruitos és fehérhúsú gyümölcsös jegyek domináltak, ízben érettebb gyümölcsaromákkal és lecsengésben némi mandulás kesernyével. Egyedül a savakat hiányoltam kicsit, emiatt fáradtabbnak tűnt. Ez, és az ára miatt 3 derék csillagra taksáltam.

Címkék: 3 csillag, Ausztria, grüner veltliner, hahnekamp-sailer, leithaberg

← Hollóvár Olaszrizling 2008 Somló 2010 quickie →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!