• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Hetényi Szekszárdi Syrah 2008

2012-04-05 ● borravalo.hu

Minap ráleltem két olyan syrah-ra, melyet még nem kóstoltam, ez a második. Emlékeim szerint Hetényiék ?nagyobb? pince a ?kicsik? között.

Az impozánsnak ható weblap kissé lassú, a birtokméretről, fajtaösszetételről sajnos semmit sem tartalmaz (vagy csak én nem bírtam kivárni). Máshonnan szereztem az infót, hogy nem tévedtem: 35 ha már nem kispálya. A bor színe egészen sötét, mély rubinszín, de a koronán még láthatók bíbor árnyalatok is, nem öreg szín ez. Az illat itt is visszafogott, fejlődő, de már részben mutat érett jegyeket is.

Gyümölcsösség, főleg szilva, majd kréta és föld, hordóból némi csokoládé. A korty közepes savú, hordós tanninnal, a 14%-os alkohol nem üt ki belőle. Karaktere krémes, van benne őrölt paprika, ázott föld, cseresznye és vanília. Nem sokkal hosszabb az Aklannál, a hosszabb tölgyhordós érlelés (gondolom én) azonban kissé komolykodóbbá teszi. Nem rossz vétel ez sem 1450-ért, három és fél csillagot is megérdemel.

A bort a Kőbányai Bortárban vásároltam (hirtelen nem is tudom, láttam-e már máshol).

Címkék: 2008, 3.5 csillag, Hetényi, syrah, Szekszárd

← Mandula és meggy Egy tucatszor sem ugyanaz →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!