Így az év vége felé mindenki számot vet, mi volt a jó, mi volt a rossz. Olvasni rengeteg jó cikket arról, hogy ugyan mi minősült a legjobb és legrosszabb befektetésnek. A Financial Times szerint pl. a bor kimondottan jó biznisz volt, idén is.
Jégbor szüret a Vylyannál
A hétvégi hidegrekordnak köszönhetően jégbornak való szőlőt szüreteltek a december 20-án, advent negyedik vasárnapján, mínusz 11 fokos hidegben, a Pillangó dűlőben. A Vylyan birtokon ismét Olaszrizling szőlőt hagytak kint a tőkéken erre a célra.
Megvan a Bormarketing új vezetője
Megválasztotta a Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. új vezetőjét a társaság tulajdonosi testülete. A cég átmeneti irányításával Oláh Lászlót bízták meg. Oláh László korábban a Corvinum igazgatója, előtte a Törley marketing igazgatója volt.
Paraszt volt a királynő anyja
Tudósok DNS-elemzéssel megtalálták a világ egyik legjelentősebb szőlőfajtájának, a chardonnay-nek genetikai anyját. A hír azért meglepő, mert a kutatás eredménye szerint a gouais blanctól ered a chardonnay, egy olyan rossz minőségű fajtától, amit Európa nagy részén kiírtottak.
Pirosban, kékben jobban ízlik a bor
Egy új német tanulmány szerint a borok íze nem csak a fajtán, területen vagy készítési módon múlik. Állítólag az is befolyásolja, hogy milyen ízeket érzünk, hogy milyen színű a szoba, amelyben épp vagyunk.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- …
- 114
- Következő oldal »