• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Hova menjünk a Balaton déli partján?

2018-03-20 ● Kodela Mia

?Nekünk az egész életünk a Balaton, nem is értjük, hogy lehet, hogy olyan sokan mindössze a néhány nyári hónap alatt jönnek ide? ? alapvetően ezen az ellentmondáson szeretne változtatni Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borásza azzal, hogy márciustól egy éven keresztül minden hónapban egy-egy új úti célt javasol azoknak, akik a Balaton felé veszik az irányt.

bujdoso_egesz_ev_balaton_3

Ha a legmelegebb évszakon túl alaposan körbenézünk a Balatonnál, azt látjuk, hogy leginkább azok a gasztronómiával és turizmussal foglalkozó szakemberek törődnek a legtöbbet a szezon meghosszabbításával, akik eleve a magas színvonalra törekszenek, legyen szó ételekről, borokról, szállásról vagy programokról. Ők tudják, hogy ahhoz, hogy a helybeli fiatalok itt maradjanak, sőt mások ide is jöjjenek, létfontosságú, hogy egész évben érkezzenek vendégek a régióba.

?Energiával tölt fel és hosszú távú perspektívát ad, amikor olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik ugyanúgy hisznek abban, hogy a Balaton egész éves úti cél a gasztronómia, a sport és a kultúra iránt érdeklődőknek, mint mi. Balatonlellén élünk és készítjük a borainkat, ezért sok olyan helyszínt ismerünk a Dél-Balatonon, amit érdemes kipróbálni azoknak, akik túllépnének a lángoson és a vattacukron? ? számol be arról Bujdosó Ferenc, kiket is mutat majd be ez a sorozat.

bujdoso_egesz_ev_balaton_1

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy olyan családi borászat, amelyben immár három generáció dolgozik együtt. A pincészet borai nem véletlenül viselnek vitorlázáshoz kötődő szimbólumokat, hiszen a Bujdosó testvérpár rendszeresen vesz részt a Balatonon vitorlásversenyeken. A Kapitány, az Iránytű vagy éppen a Csomó elnevezés hajózáshoz kötődő kapcsolatát valószínűleg azok is értik, akik még sosem szálltak vízre, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a Nemere és a Sirocco borok legendás balatoni vitorlásokról kapták a nevüket.

Akik szeretnék olvasni a dél-balatoni úti tippeket, a pincészet honlapján megtalálhatják őket; annak érdekében pedig, hogy véletlenül se maradhasson ki egy-egy interjú, érdemes feliratkozni a pincészet hírlevelére, vagy követni a Facebook-oldalukat.

Az első interjút itt olvashatja: http://bujdoso.com/a-balaton-toebb-mint-langos-nyar-es-strand/

Honlap: www.bujdoso.com
Facebook: facebook.com/bujdoso.szolobirtok.pinceszet
Instagram: instagram.com/bujdoso_pinceszet

(Fotók: Furmint Photo)

Címkék: Balaton, Bujdosó, Bujdosó Pincészet, dél-balaton

← Rekordszámú tétel lesz a VI. Nagy Tokaji Borárverésen Két séf, váratlan kombinációk, rekordszámú pezsgő →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Mit adott nekünk Gundel Károly?
Loading
00:00 / 32:13
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!