• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Indul az integrált borászati információs rendszer

2012-07-16 ● Kántor Endre

Augusztusban már várhatóan működik az Integrált Szőlészeti és Borászati Információs Rendszer (ISZBIR) első üteme.

ISZBIR segítségével a szőlészeti és borászati ágazatban létrehozható többek között egy központi adatbázis, egy egységes gazdálkodói ügyfélnyilvántartás, valamint adatcsere a különböző társintézmények között, továbbá támogathatóak lesznek a rendszerrel a különféle hatósági ellenőrzések – mondta Zarka Péter, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) osztályvezetője az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága szőlészeti és borászati albizottságának múlt heti ülésén.

Az információs rendszer segítségével a gazdálkodók egyszerűbben, átláthatóbban intézhetik mindennapi gazdasági ügyeiket, Zarka Péter szerint.

Címkék: adatbázis, Integrált Szőlészeti és Borászati Információs Rendszer, ISZBIR

← Moldovának öt éven belül le kell mondania pezsgői és konyakjai nevéről Beindul a tengeralatti érlelő-biznisz →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!