• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Újvilág kontra új világ: Chardonnay-k, Shirazok

2007-03-09 ● Kántor Endre

Csapatunk rendhagyó tesztre ült össze, csupán, hogy végére járjunk egy minket rég izgató kérdésnek ? azaz kettőnek. Mivelhogy egyrészt kísértettek minket az újvilág közepes árfekvésű tételei, illetve ezek közül is kettő, másrészt egy forradalmi könyv nyomán megismerkedtünk a Korom családdal és annak pincészetével, akik Kesztölcön próbálnak összeütni néhány palackra valót, nem is rosszul. Mivel az […]

A hegy megy Mohamedhez: Eger Pesten

2007-02-27 ● Kántor Endre

Most játsszuk azt, hogy a tisztelt olvasó becsukja a szemét, nagy levegőt vesz, és egy levegővel felsorol öt vezető villányi borászt. Megvolt? Jó. Na most akkor ugyanez: szemlecsuk, nagylevegő, csak éppen egri borászokkal. Meddig jutott? Három? Négy? Az öt csak nagy nehezen lett meg? Ezen próbáltak változtatni az egri borászok február 17-én a tudományos akadémián. […]

Abszolút borleírás

2007-02-13 ● borravalo.hu

Ezen irományunk azok számára nyújt biztos menedéket, akik éppen nem készültek arra, hogy előadást kell tartaniuk egy épp előhúzott palackról. Multiplex bor-szüzsé dr. Nemtudomka tollából, tetszőleges üvegre vetítve. Magyarán egy átfogó, univerzális, abszolút dolgozat, mely minden bor leírására alkalmas.

Csodacsapat – a nagy pinot-teszt

2007-02-07 ● Kántor Endre

E sorok írója, dr. Nemtudomka úgy az ezredforduló óta kóstol (csupán) rendszeresen, ami az alapok elsajátításához volt elég. Áldozatos munkája során számtalan teszten vett részt, de ilyen jó érzést adó, szakmailag izgalmas és emberileg kellemes tesztre alig emlékszik, noha a tesztek mindig jól végződnek…

Kisgazda álom Burgundiában

2007-02-01 ● borravalo.hu

Kóstolással ünnepeltem meg az új esztendő beköszöntét. Meg pincelátogatással, újév szent napján. Burgundiában, a Cote Chalonnaise borvidéken. Az azért sokat segít, ha a francia barátok, akiket a szilveszter közös ünneplése alkalmából látogatott meg, tudják/tűrik/támogatják azt, ha az ember borbuzi, és ezt messzemenőkig figyelembe veszik a közös programok szervezése során. Így volt ez most is.

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 166
  • 167
  • 168

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!