Az utóbbi években erősen berobbant a rumok divatja, és úgy tűnik, egy ideig lesz is mit kortyolgatni. Nem csoda, hisz ahány ország, annyi stílus. Ez persze egyrészt jó, másrészt bonyolult is a fogyasztónak. Az biztos nem jár rosszul, aki kezdetnek meghallgatja rumtalpalónkat!
Sör, virsli, würstchen, vurstli
A május 1 szocialista népünnepély lett, pedig amerikából indult útjára. A magyar majálishoz szorosan kapcsolódó virsli pedig Frankfurtból indult, és az USA-ban lett elképesztő sikeres, onnan már hot dogként tért vissza az öreg kontinensre. De miért épp hot dog és mi köze a dachshundhoz?
Testnek és léleknek: szerzetesi sörfőzés
A közhiedelemmel ellentétben egy szerzetes élete nem arról szól, hogy sanyargassa magát, és megvonjon minden jót magától. A rendek viszonylag korán rájöttek, hogy alátos munkával nem csak az önnellátást lehet biztosítani, de bőven marad mit eladni is, a bevételt pedig vissza lehet forgatni. Meg hát, jó is az a sör…
Magyar bor – mi van a pohárban?
A régi adoma szerint az optimista félig tele, a pesszimista félig üresen látja a poharat. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mi van benne, a hazai bortermelőknek meg pláne. A bor fogyasztása globálisan lemenő trendben van, a magyar borászatok pedig több kihívással is küzdenek, pl. azzal, hogyan definiálják magukat. Legújabb podcastünkben erről beszélgettünk!
Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend
Egyre jobban erősödik a koktél trend a whiskyk területén is, miközeben a hagyományokat is nagy erőkkel tarták életben. A párlatok reneszánszából a whisky sem maradhatott ki, derül ki legújabb podcastünkből. Gulyás Csaba skóciában járt, ahol a Diageo pár éve nyitotta meg új látogatóközpontját, a Johnnie Walker Visitor Experience-t, potom nyolc emeleten, az edinburghi Princes Streeten. […]
- « Előző oldal
- 1
- …
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- …
- 189
- Következő oldal »