Egy karakteres csopaki csataló, melyben a virágok, gyümölcsök és ásványok szépen egészítik ki egymást.
Vegyes talajról (a vörös permi homokkő mellett barna erdőtalajos területek) származik ez a friss és karakteresen csopaki bor, elsősorban nem Jásdiék terméskorlátozott területeiről van, de 20% ilyen is van benne. Ez megadja neki azt a koncentrációt, amire szüksége van.
Jásdi István szerint ez a franciák által csak Cheval de Battaille-nak, azaz csatalónak nevezett bor: terhelhető, mindig készen kell állnia. A végül is, ha van egy pincészetnek zászlóshajója, csatalovának is kell lennie. Karakteres csopaki, írtam, és erre gondoltam: zártabban nyíló illat, megnyílás után egyszerre citrusos, fehérvirágos (akác) és ásványos (kavicsosság, sósság). Ezt követi némi magos-vegetális vonal. Szájban teltebb, kerekebb bor, érződik az érett alapanyag, izgalmasan gyümölcsös, zöldalmás.
Az egész bor különben inkább elegáns, lassan nyíló, nem otromba. 1400 forintért nálam az ilyen 4 szép csillag.