• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Karádi és Berger Selectio 2008

2011-07-26 ● Kántor Endre

Izgalmas, telt és sokrétű édes bor, mely nem elsősorban desszertnek való, ezért aztán ódzkodnék a szerintem különben is hibás desszertbor kifejezéstől.

Én például házi sültkolbásszal ittam, kövezzenek meg. És jól volt. Mert ez a bor szerkezetét tekintve nem egy cukiság, sokkal több annál. Hűvösen elegáns illatban tobzódik a körte és birs befőtt, a gyógynövényesség és a friss fűszernövény, főleg tárkony. Nem véletlenül, mert válogatva szüretelt, túlérett fürtökből, aszúszemekből és aszús fürtökből készült, majd fahordós erjesztés és érlelés után került palackba.

A bényei területekre is jellemző ásványosság árnyalatai ízben és illatban egyaránt fellelhetők, ízben a fenti almá-körtés vonalon kívül némi trópusi gyümölcs is fellelhető, pl. kandírozott mangó és szelíd fűszeresség. Csámcsogós bor, nagy test, szép összhang, hosszú utóíz, mely kifejezetten mézes, virágporos, botritiszes. Az egészet jól összefogja a savszerkezet, amely pl. a házi kolbásszal simán elbánt, ahogy gondolom jól állna egy steaksalátához is. Még nincs kereskedelmi forgalomban, de nyugodtan ki lehet próbálni, pl. a Bor, mámor? Bénye fesztiválon. A bor 4 csillag.

Bor, mámor? Bénye fesztivál, augusztus 12-14.-én ? program és részletek itt!

A fesztivál hivatalos oldala

Címkék: 2008, 4 csillag, Bor mámor Bénye, Erdőbénye, fesztivál, karádi és berger, Selectio

← Bardon Menon 2008 Spiegelberg és Kolonics →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!