• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kerülőutak függőlegesen

2011-02-01 ● Kántor Endre

Teljesen véletlenül találtam erre a két hírre, ráadásul nem is új keletű dolgok ezek, mégsem kap meg az ember minden infót rögtön, internet ide, vagy oda. Lényeg az, hogy megjelent a Kerülőutak írójának, Rex Pickettnek új boros könyve, a Vertical, mely a Kerülőutak folytatása. Közben pedig a japánok leforgatták saját Sideways verziójukat.

Boros hírek között kattogtatva leltem arra a számomra meglepő (lehet, hogy csak számomra?) dologra, hogy már régen polcokon Rex Pickett, a Kerülőutak (Sideways) írójának új könyve, a Vertical. A sztori folytatásáról van szó, a cím is erre utal, oldalazó mozgás helyett most függőleges lesz, bármit is jelentsen ez. Magyarul még nem láttam, remélem, valaki már dolgozik rajta, ha nem, itt az idő elkezdeni. (Rokonoknak, barátoknak pedig itt megsúgom, hogy nagyon szép ajándéknak gondolnám addig is az angol verziót?)

A sztori minden Kerülőutak fannak izgalmasnak ígérkezik: hét év telt el, Miles írt egy könyvet a kalandjukról, mely nagy siker lett, és filmet is forgattak belőle, amely megváltoztatta egész életét. Jacknek ezzel szemben nem megy túl jól: gyereke született, viszont elvált. Miles anyja, Phyllis stroke-ot kapott, tolószékbe kényszerült és Wisconsinban szeretne élni a nővérével. Milest közben meghívják egy Pinot noir konferenciára, Oregonba, ceremóniamesternek. Így aztán összeáll a road movie, négyen, kiegészülve egy gandzsát szívó filippínóval indulnak útnak. Persze az egész történetet átitatja a bor.

Közben, még nagyobb meglepetésemre, újraforgatták az eredeti filmet, japánul, japánoknak. Megdöbbentő élményem volt a YouTube-on, sokáig nagyon gyanakodtam, hogy újravágott vicc az egész, de kiderült, hogy nem. Japán színészek, nem Santa Barbara, hanem Napa-völgy a helyszín, nem Pinot noir, hanem Cabernet sauvignon a főszereplő, konkrétan a Frog?s Leap és a Newton pincészeteknél játszódik és kihagytak pár jelenetet, bár a kiöntő megivását nem bírták. Tessék megkapaszkodni és megnézni:

Címkék: film, japán, japánok, kerülőutak, könyv, pinot noir, sideways

← Szemünket Koreára vessük Yquem: Londonban is pohárral →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!