• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kerülőutak függőlegesen

2011-02-01 ● Kántor Endre

Teljesen véletlenül találtam erre a két hírre, ráadásul nem is új keletű dolgok ezek, mégsem kap meg az ember minden infót rögtön, internet ide, vagy oda. Lényeg az, hogy megjelent a Kerülőutak írójának, Rex Pickettnek új boros könyve, a Vertical, mely a Kerülőutak folytatása. Közben pedig a japánok leforgatták saját Sideways verziójukat.

Boros hírek között kattogtatva leltem arra a számomra meglepő (lehet, hogy csak számomra?) dologra, hogy már régen polcokon Rex Pickett, a Kerülőutak (Sideways) írójának új könyve, a Vertical. A sztori folytatásáról van szó, a cím is erre utal, oldalazó mozgás helyett most függőleges lesz, bármit is jelentsen ez. Magyarul még nem láttam, remélem, valaki már dolgozik rajta, ha nem, itt az idő elkezdeni. (Rokonoknak, barátoknak pedig itt megsúgom, hogy nagyon szép ajándéknak gondolnám addig is az angol verziót?)

A sztori minden Kerülőutak fannak izgalmasnak ígérkezik: hét év telt el, Miles írt egy könyvet a kalandjukról, mely nagy siker lett, és filmet is forgattak belőle, amely megváltoztatta egész életét. Jacknek ezzel szemben nem megy túl jól: gyereke született, viszont elvált. Miles anyja, Phyllis stroke-ot kapott, tolószékbe kényszerült és Wisconsinban szeretne élni a nővérével. Milest közben meghívják egy Pinot noir konferenciára, Oregonba, ceremóniamesternek. Így aztán összeáll a road movie, négyen, kiegészülve egy gandzsát szívó filippínóval indulnak útnak. Persze az egész történetet átitatja a bor.

Közben, még nagyobb meglepetésemre, újraforgatták az eredeti filmet, japánul, japánoknak. Megdöbbentő élményem volt a YouTube-on, sokáig nagyon gyanakodtam, hogy újravágott vicc az egész, de kiderült, hogy nem. Japán színészek, nem Santa Barbara, hanem Napa-völgy a helyszín, nem Pinot noir, hanem Cabernet sauvignon a főszereplő, konkrétan a Frog?s Leap és a Newton pincészeteknél játszódik és kihagytak pár jelenetet, bár a kiöntő megivását nem bírták. Tessék megkapaszkodni és megnézni:

Címkék: film, japán, japánok, kerülőutak, könyv, pinot noir, sideways

← Szemünket Koreára vessük Yquem: Londonban is pohárral →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint
Loading
00:00 / 34:51
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Kedvenc gyerekkori kaják, kávé, túrázás - Németh Bálint

    Nov 13, 2025 • 34:51

    „Megkérdezhetem, hogy mi volt a kedvenc gyerekkori kajád?” – ezzel a felütéssel főzi meg hírességek kedvenceit a Balint’s Pot rövid videóiban Németh Bálint privát séf.

  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!