• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Késik a kékfrankos szürete Sopronban

2013-09-18 ● borravalo.hu

A kedvezőtlen időjárás miatt késik a kékfrankos szüretének kezdete Sopron környékén – közölte a helyközség elnöke.

Taschner István elmondta: a júliusi, augusztusi melegek miatt behozta a vegetáció azt a két-három hetes késést, amelyet a tavasszal elszenvedett, de az esős idő újabb fél hónapos késést okozott. A napokban indult volna a kékfrankos szürete, de két héttel el kellett halasztani.

Szeptember 28-án kezdődik a kékfrankos átvétele, ezt követően szedik a merlot-t, a cabernet franc-t és a cabernet sauvignont. A múlt héten az eső miatt leálltak a rozénak való szőlők szüretével, mert a sok csapadék miatt 17-ről 15-re esett a szemek mustfoka ? mondta Taschner István.

Az 1400 hektáros soproni termőterületen – amelyből 100 hektár a nem termő és az új telepítés – legalább 250 hektárt ért a nyáron jégkár. Ebből 100 hektáron a termés 30-60 százaléka károsodott.

Címkék: 2013, jégkár, kékfrankos, Sopron, szüret, taschner

← Egységes borokkal jelennek meg a szekszárdiak 4,5 millió forint gyűlt össze a borárverésen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!