• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Kreinbacher pezsgők

2014-09-12 ● Kodela Mia

A Kreibacher pincészet a Budai Borfesztiválra időzítette a legújabb, tradicionális eljárással készült, palackos erjesztésű és érlelésű pezsgőinek a bemutatóját.

Mind a négy Furmint alapú, és ezek az első tételek, amik a birtokon készültek. Egy champagne-i pincemester, Christian Forget segített abban, hogy az elképzelt magas minőségnek megfeleljenek. Nem is kellett csalódnunk, valóban kiemelkedőek: szépen hozzák az ásványos, izgalmas somlói karaktert, de hagyják érvényesülni magát a pezsgőt. Mindegyik elegáns, jól eltalált egyensúllyal, remek ár-érték aránnyal.

Új címkék, új logó, új elképzelések és egyben a somlói hagyományok folytatása jellemzi most a birtokot. Aki a borfesztiválon jár, mindenképpen kóstolja meg, biztos vagyok benne, hogy fogunk még ezekről a pezsgőkről hallani.

Kreinbacher Brut Classic 85% Furmint, 15% Chardonnay házasítása, 10 g/l maradékcukorral. Alma, kis méz, szép ásványosság, gyógynövényes aromák, citrus. Kellemes, jól iható tétel, szép aromákkal.

Kreinbacher Extra Dry 85% Furmint, 15% Chardonnay házasítása, 16 g/l maradékcukorral. Körte, barack, kis méz, kis kesernye, ásványosság. Behízelgő tétel, szépen kerekíti a maradékcukor, kellemes habzás.

Kreinbacher Brut Nature 100% Furmint nyerspezsgő. Alma, ásvány, só, kis méz, kamilla, virág, kekszes aromák, grapefruit. Élénk, de nem bántó savak, apró buborékok. Szép, szikár tétel.

Kreinbacher Prestige Brut 100 Furmint, 9 g/l maradékcukorral. Érett alma, édesfűszer, ásvány, méz, fehérvirág, citrus. Elegáns, apró buborékokkal, hosszú lecsengéssel.

Címkék: a borfesztivál, budavári borfesztivál, Champagne, furmint, Kreinbacher, pezsgő, Somló, vár

← Gere Kopár 2009 Ascheri Dolcetto d’Alba San Rocco 2012 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!