• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Ledér borászlányok

2011-07-16 ● Kántor Endre

Járt utat járatlanra, tartja a régi bölcsesség, és igaz: ami bevált, az mindig beválik eztán is. Valahogy így gondolkodott Ellen Ledermüller-Reiner osztrák lapkiadó, amikor kitalálta a fiatal borásznők falinaptárt kilenc éve. A naptár dübörög, veszik, mint a cukrot, a borászatok ismertsége meg nő. Win-win szitu, vagy mi?

Nem mondhatom, hogy profetikus hangulatba kerültem, de majdnem, mikor megláttam a hírt arról, hogy elkészült és kapható a kilencedik Jungwinzerinnen falinaptár. Annak idején, egy forró nyárom, mikor tarolt az uborkaszezon, mi is kitaláltuk, hogy minden pénteken egy jó kis bulvártartalommal rukkolunk elő. Ez volt a ledér borászlányok sorozat, melyben egyértelműen azt modelleztük, mi lenne, ha volna boros bulvár napilap ? a sorozatban felvonultatott csajos fotókkal és képaláírásokkal a Blikk és Bors címlapján szerepeltetett csajos képeket utánoztuk viccből. Jól elvoltunk vele, még voltak, akik hiányolták is, amikor megszűnt. (Sajnos a képek zöme sincs meg, örökké a zinternet martalékává vált?)

Nos, Ellen Ledermüller-Reiner osztrák lapkiadó hölgynek (a képen középen) is valami ilyen jutott eszébe, kicsit korábban, mint nekünk, és meg is csinálta, méghozzá valódi borászlányokkal, a szőlőben, a pincében, a koracél hordó előtt, stb. Egy didkóval mindent el lehet adni, ezt minden valamirevaló reklámos tudja, és így is van. Először nem mindenki értette miről van szó, voltak negatív visszhangok, mostanra azonban már mindenki tisztában van vele, hogy a képek figyelemfelkeltők, szexik, de nem alpáriak vagy túlzóan erotikusak, mondta Ellen Ledermüller-Reiner.

A kilenc éve tartó széria nagy siker, a naptárakat elkapkodják, a benne szereplő borászatok ismertsége nő, a hirdetők örülnek, mindenki örül. Osztrák bormarketing siker, kicsit másképp.

A naptárak ára 25 euró, a most elkészült 2012-es verzió szeptembertől kapható. Egy kis ízelítő az új naptárból képgalériánkban?

[nggallery id=28]

Címkék: akt, Ausztria, borászlány, bormarketing, osztrák

← Kiszagolja Ismét villányi jégkár →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!