• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Londonban, hej

2011-08-10 ● Kántor Endre

Két Michelin-csillagos éttermet rohantak meg a fosztogatók, a berendezést szétzúzták, a vendégektől lopkodtak. A vacsorázók a borospincébe menekültek, az étterem stábja sodrófákkal verte vissza a zavargókat.

Londonban és az Egyesült Királyság más városaiban is mostanra már, nem éppen nyugodt a helyzet. A dologról sokat lehetett olvasni, legutóbb itt.

Ami a mainstream sajtót elkerülte, de azonnal szemet szúrt a borosoknak és gurmandoknak, az a The Ledbury esete. A két Michelin-csillagos éttermet, amit a Decanter magazin az év éttermének is választott, megrohanták a zavargó fiatalok hétfőn késő este. A Notting Hill-i étterembe 15-20 fiatal tört be, úgy fél tizenegy körül, lerúgták a bejárati ajtót, szétzúztak, amit tudtak, majd néhány vendéget megfosztottak személyes tulajdonától is. Az egyik vendég erről be is számol saját blogján, a Naked Sushin (Neki egyébként az ujjairól húzták le az eljegyzési gyűrűjét és karikagyűrűjét.)

Az elit étterem stábja a Michelin-csillagok mellett Bíbor szívet is érdemelne, mert a konyhából mindenféle konyhai eszközökkel ? sodrófákkal, palacsintasütőkkel és egyéb veszélyes konyhai eszközzel – felszerelve törtek elő és verték ki az étteremből a támadókat, miközben a vendégek egy része az étterem borospincéjében talált menedéket.

Louise Yang, a fent említett blogger a zavargó fiataloknak ?egy életre szóló lángoló fosást? kívánt, hogy fosztogatni merték a gasztronómia ezen szentélyét. Nem ez az egyetlen étterem, amit lezúztak, kapott Jamie Oliver is rendesen, amiről Twitter oldalán számolt be.

A címet persze a Bob hercegből vettem, ez tán a legismertebb dal az operettből, de a műben van egy sokkal inkább borhoz passzoló is:

Címkék: étterem, Jamie Oliver, London, Michelin-csillag, The Ledbury, zavargás

← Átrajzolódik a bortérkép A cabernet bronzolaj →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!