• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Már egy éve nyitva a pezsgő szerelmeseinek Mekkája!

2015-03-30 ● Kodela Mia

A Madách téri árkádok alatt található az immár egy éve nyílt Double Bubble Pezsgőbár apró helyisége, melynek pezsgőválasztéka közel sem kicsi.

Senki ne gondolja, hogy a pezsgő csak az ünnepek itala lehet, hiszen bármelyik napot megkoronázhatjuk vele. Aki a magyar pezsgők, olasz proseccók és franciacorták, spanyol cavák, crémant-ok, és természetesen a champagne-ok rajongója, annak Budapest legnagyobb választékkal rendelkező exkluzív bárja kínál izgalmas élményt. Folyamatosan változik és frissül a szortiment, a nagyobb pezsgőházak tételeitől a kevésbé ismerteken át kalauzolnak bennünket a buborékok világában. A Double Bubble-ben nem csak üveggel, hanem pohárral is mindig legalább 18-25 féle pezsgőt lehet kérni, emellett kóstoló szetteken keresztül is össze lehet hasonlítani a különféle stílusokat.

pezsgobar_11

Az 1 éves születésnap alkalmából Marczingós Zoltán pezsgőszakértő vezetésével kóstolhattuk meg a Szent Tamás Pincészettől a 2010-es ?Kishegy? Furmint pezsgőt, a Chateau Vincent 2007-es Blanc Fleur-jét, valamint a Pierre Boever Des Dames De France NV, Taittinger Brut Réserve NV FIFA Edition és a Mandois Blanc de Blancs 2008 1er Cru champagne-okat.

pezsgobar_10

Címkék: Champagne, Chateau Vincent, Double Bubble, mandois, pezsgő, pezsgőbár, pierre boever, szent tamás pincészet, taittinger

← Itt a magyar underground bortérkép Grillparti borok revisited →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!