• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Grillparti borok revisited

2015-04-02 ● Kántor Endre

Bréking! A Gómijós művelt alkesz best buyra minősíti a Hilltop irsait, közben azt a kérdést feszegeti, hogy miért nem ír senki irsaikról és cserszegikről. Írunk róluk, de főleg isszuk őket. Itt a tavasz, jönnek a grillpartik.

Érdekes, hogy a bormédia – tisztelet a kivételnek – csak mostanában kezdi igazán felfedezni (vagy már korábban felfedezte, csak titokban tartotta és nem írt róla?) a hiperes olcsó borok világát, pedig ezen él a nép, nincs is szebb, mint az 1000 forint körüli (és főleg alatti), frankón elkészített borok világa, úgyis itt a tavasz, jönnek a grillpartik meg a fröccsök.

Grillparti borok revisited - borravalo.hu

Lényeg: most olvasom, hogy a művelt alkeszen Alföldi Merlot végigcsócsált pár irsait és cserszegit és kettő igen mély nyomot hagyott benne. A Hilltop 2013-as irsait és a Gedeon 2013-as cserszegit fel is magasztalta.

Azért ajánljuk figyelembe: a Gedeon cserszegi nekünk is nagy kedvencünk, és nem most szerettünk bele, erről meg lehet győződni itt és itt.

Arra meg, hogy senki sem ráspiskodik ezekkel a fajtákkal csak egyet mondok: de. Igaz, ki kell érte fáradni Budakalászra, Schieszlékhez, viszont megéri. Sajna ez már elfogyott de biztosan készül a következő eresztés.

Ha pedig már a grillparti szóba került: nem szűnt meg nálam legalábbis abszolút best buy kategóriás győztesnek lenni az Aldi kínálatában található Danubiana sor, ezekről még anno itt írtam, a helyzet azóta is stabil, sőt a rozé és a sauvignon blanc (fejenként 599 Ft-ért!!!) tekintetében még javult is, mindent visznek.

Címkék: 1000 Ft, best buy, cserszegi fűszeres, fröccs, grillparti, irsai olivér

← Már egy éve nyitva a pezsgő szerelmeseinek Mekkája! A paprikás csirke legendája →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!