• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Megnyílt a Mitiszol? borbolt

2023-03-01 ● Kodela Mia

Specialista borlelőhelyként 2006 óta foglalkozik természetes és natúr borok forgalmazásával és népszerűsítésével. Elkötelezetten hisznek benne, hogy az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs semmi elvéve belőle, így fejezi ki a termőhely, a talaj, a klimatikai adottságok, vagyis a terroir (termőterület) megismételhetetlen jellegét.

A náluk megtalálható, termőhelyük sajátosságainak teljes tiszteletben tartásával készült borok elsősorban kis magyar és európai birtokokról származnak, amelyek egytől-egyig ékes bizonyítékai annak, hogy a mainstream mellett létezik az évszázadok alatt kialakult borvalóság.

2020-ban a Mitiszol? a Chef Market Food Service Company, Budapest és Pest megye egyik legnagyobb prémium HoReCa beszállítójának a tulajdonába került, ami a márka számára hatalmas lehetőség arra, hogy új csatornákon is meghódíthassa a borszerető közönséget. A tulajdonosváltás után a brand arculata megújult, modernizálódott és színesedett megcélozva ezzel a fiatalabb generációt és az új kereskedelmi csatornák platformjain való modern, dinamikus megjelenést. 2021-től a Mitiszol? állandó résztvevőjévé vált a legnagyobb boros és zenei fesztiváloknak, hiszen elköteleződésük egyik alappillére, hogy igyekeznek minél több platformon személyesen találkozni a borszerető közönséggel.

2023_02_24-Mitiszol_Westend-030

Ezen gondolat mentén jött létre a Mitiszol? üzlet és borbár a Westend napfényes szegletében, közel a parkolóhoz. A bolt enteriőrjét a Hello Wood nemzetközi építész csapattal együtt kidolgozva igen formabontó irányba vitték. A szaküzletiség gondolatának megtartásával megőrizték az eredeti szellemiséget is: itt ismeretet, történetet és élményt kap a vásárló. A polcrendszer hullámzása a pohárba ömlő bort imitálja: a bejáratnál ? a pohár szája ? ömlik be a bor és fröccsen vissza a pohár aljáról ? a pult. A hátsó és oldalsó falakat a magyar graffiti művészet egyik legelismertebb alakja, Nikon One álmodta meg.

A bolt kialakításánál ? a konvencionális borbolt-rendszerekkel ellentétben ? igyekeztek leképezni a személyesen rájuk jellemző borválasztási mechanizmust, így az egyik oldalon a mindennapok, a másik oldalon a különleges alkalmak borai foglalnak helyet. A választást elősegítendő mindkét oldalon a fehértől a habzón és a rosén át a vörösig sorakoznak a válogatott palackok. Kínálatukban 45 magyar és külföldi birtokról származó tételek szerepelnek, utóbbiak javarészt kizárólagos forgalmazásban ? csakúgy, mint a magyarok személyes kapcsolatok útján. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyöngyöző, habzó választékra (champagne, cava, prosecco, petnat).

A borok mellett megtalálhatóak portfóliójukban a hazánkban igazi kuriózumnak számító organikus párlatok is, ebben a kategóriában folyamatos fejlődést tűztek ki célul, ahogy szeretnének emellett belépni az alkoholmentes párlatok szélesedő piacára.

2023_02_24-Mitiszol_Westend-004

A Mitiszol? borszaküzletben minden héten kóstoló palackok várják a vásárlókat, melyeken keresztül nem csak nézelődni, vásárolni, hanem ízlelni és helyben fogyasztani is lehet az üzletben. Ezen felül rendszeresek lesznek a nyitott kóstolók, amelyeken lehetőséget teremtenek arra, hogy az érdeklődők közvetlenül a borászokkal találkozzanak. Első alkalommal március 23-án érdemes borásztalálkozó céllal felkeresni az üzletet, hiszen ekkor a tokaj-mádi borvidékről érkezik hozzájuk a Pelle Pincészet.

Érdemes tehát naprakész információkért bekövetni a Mitiszol?-t a Facebook-on (https://www.facebook.com/mitiszol.hu) és az Instagramon (https://www.instagram.com/mitiszol.hu).

Címkék: bor, borbolt, mitiszol

← Újra várja a borbarátokat a Furmint Február Nagy Kóstoló! Magyar bor – mi van a pohárban? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?
Loading
00:00 / 35:22
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!