• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Új iPhone-os borkütyük

2010-08-18 ● Kántor Endre

Nemrég számoltunk be arról, hogy megjelent az első boros applikáció iPhone-ra, és a dolog úgy tűnik, csak a kezdet volt. Mivel a fogyasztóknak még mindig segítő kéz kell, többen is úgy gondolják, hogy az iPhone a megoldás.

Amikor Michael Broadbent, a Decanter veterán kolumnistája megfogalmazta iparágról dédelgetett gondolatait a magazinban megjelent, 400. publikációja (!) alkalmából rendezett ünnepségen (!), azt mondta: a fogyasztói tudás hiánya és a az big business szemlélet jelentik a legnagyobb kihívást.

Broadbent szerint soha nem volt ilyen nagy a választék és soha nem voltak ennyire zavarban a fogyasztók, hogy ugyan mit válasszanak. A világon ma sosem látott mennyiségű sztenderd minőségű bor jelenik meg nap mint nap, a fogyasztóknak pedig útmutatásra van szüksége, mondta a borokról 50 éve író szakértő, akinek a Decanterben 1977-ben jelent meg első cikke.

Hát, az biztos, hogy sok mindent tisztázni kell a mezei fogyasztók részére, és könyörgöm, ők fizetik a cechet, ezért aztán érdemes is. Ezen kívül, divatos dolog is az iPhone, akinek van ilyenje, az biztos benne van a bortrendben is, gondolták erre hirtelen többen.

Először is maga Bordeaux, aki a régimódi imagét szeretné leporolni ezzel. Ősszel, október 1-én jönnek ki a maguk kis progijával, illetve hogy jön ki vele a CIVB, a helyi érdekeket tömörítő kereskedelmi és marketing intézet.

Azt mondják, hogy Shanghaitól New York-ig bárki lefotózhat egy bordeaux-i palackot, az app felismeri a címkét, és a user kap egy szöveget arról, hogy milyen fajtából, appellációból jön a bor, mikortól meddig érdemes fogyasztani, és milyen ételekkel megy jól. A CIVB felmérése szerint a mai fogyasztók számára Bordeaux nehezen értelmezhető és avíttas. Céljuk a kis szoftverrel az, hogy az emberek jobban megismerjék a régiót.

De nem csak egy regionális marketing szervezetnek jutott eszébe kijönni egy ilyen programmal. Maga a nagy Wine Spectator is úgy gondolta, hogy itt az ideje. A VintageChart+ olyan program, amellyel egyszerűen és okosan össze tudjuk mérni különböző borvidékek évjáratainak relatív minőségét és értékét. Az ingyenes alkalmazást minden évben frissítik a szerkesztők, a felhasználók pedig új infókkal gazdagodnak.

Címkék: iphone, kereskedelem, kütyü, mobil, szoftver, technológia

← Borral az árvízkárosultakért Cseke Gábor lett a legjobb →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!
Loading
00:00 / 43:16
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!